ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντεμίρ για F35: Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, περιμένουμε επίσημα την απόφαση

Ντεμίρ για F35: Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, περιμένουμε επίσημα την απόφαση

“Η Τουρκία θα συνεχίσει να αξιολογεί τις εναλλακτικές της, δηλαδή αν κλείσει μια πόρτα θα ανοίξει άλλη, μπορεί να δημιουργήσουμε τη δική μας πόρτα, κάθε επιλογή είναι στο τραπέζι”, δήλωσε ο πρόεδρος της αμυντικής βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ αναφέροντας ότι αναμένουν από τις ΗΠΑ να τους προωθήσει την απόφασή για τα F 35 επίσημα.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους για την απόφαση των ΗΠΑ να αποκλείσει την Τουρκία από το πρόγραμμα των F35, ο Ισμάήλ Ντεμίρ είπε ότι “μέχρι σήμερα εκπληρώσαμε στο ακέραιο τις ευθύνες μας, πληρώσαμε τις οφειλές μας για τα F35. Υπάρχει μια απόφαση για μονομερή αναβολή. Είναι μια απόφαση που δεν συνάδει με την συμφωνία. Περιμένουμε να μας την στείλουν επίσημα. Θέλουμε να δούμε βάσει ποιου άρθρου της συμφωνίας λήφθηκε αυτή η απόφαση”, είπε ο Ισμαήλ Ντεμίρ λέγοντας ότι στην απόφαση χρησιμοποιείται η λέξη αναβολή, όχι η λέξη αποκλεισμός”, Ο Ισμαήλ Ντεμίρ είπε ότι “στην περίπτωση που η Τουρκία αποκλειστεί, το κόστος του κάθε αεροσκάφους θα φτάσει στα 7-8 εκατομμύρια δολάρια”. Όπως είπε το πρόγραμμα κατασκευής του αεροπλανοφόρου της Τουρκίας συνεχίζεται και ότι αυτό το πρόγραμμα θα επιταχυνθεί. Σε σχετική ερώτηση είπε ότι η Τουρκία δεν είχε λάβει καμιά οριστική απόφαση για τοποθέτηση των F35 στο αεροπλανοφόρο που κατασκευάζει, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμά της δεν θα επηρεαστεί.

Ο πρόεδρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας είπε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αξιολογεί τις εναλλακτικές που έχει. "Αν κλείσει μια πόρτα θα ανοίξει άλλη, μπορεί να δημιουργήσουμε τη δική μας πόρτα, κάθε επιλογή είναι στο τραπέζι”, είπε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top