ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλούν την Επιτροπή Οικονομικών σε έκτακτη συνεδρία

Καλούν την Επιτροπή Οικονομικών σε έκτακτη συνεδρία

Ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία πολιτών, Γιώργος Περδίκης καλεί σε έκτακτη συνεδρία την Επιτροπή Οικονομικών για το πολύκροτο θέμα των εκποιήσεων.

Αναλυτικά:  

Με επιστολή του ημερομηνίας 22 Ιουλίου προς τον Πρόεδρο και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης καλεί σε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής.

Όπως εξηγείται στην επιστολή, η σύγκληση της επιτροπής επιβάλλεται καθώς με δεδομένη τη θέση της Κεντρικής Τράπεζας και του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου για την αναπομπή του νόμου Περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Ακινήτων (Τροποποιητικός) (Αρ.2) του 2019, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα για τις εκποιήσεις βρίσκεται υπό απειλή. Γι’ αυτό και η συνεδρία πρέπει να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε πριν την 29η Ιουλίου 2019, και όχι λίγα λεπτά πριν την Ολομέλεια όπως έχει προγραμματιστεί, για να μπορεί να γίνει μία προσπάθεια για ένα "έντιμο συμβιβασμό".

Μια ολιγόλεπτη συνεδρία λίγο πριν την Ολομέλεια στέλνει το μήνυμα ότι όλα έχουν κριθεί (με κάποιο τρόπο) και ότι η συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα έχει μόνο τυπικό χαρακτήρα. Αν κάποιοι θεωρούν ότι το νομοσχέδιο δεν είναι ώριμο, ακόμα έχουμε περίπου μία εβδομάδα να το συζητήσουμε και να το βελτιώσουμε.

Σημειώνεται ότι δεν παρουσιάζεται στην αναπομπή του Προέδρου μέχρι αυτή την ώρα κάποιος λόγος που να αφορά αντισυνταγματικότητα. Επιπλέον σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της αναπομπής του Προέδρου Αναστασιάδη αφορά λόγους που μπορούμε να τους συζητήσουμε.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καλεί τον Πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών κ. Άγγελο Βότση καθώς και τα μέλη αυτής όπως αντιμετωπίσουν θετικά το κάλεσμα των Οικολόγων και πραγματοποιήσουν την σημαντική αυτή συνεδρία πολύ πριν την ερχόμενη Δευτέρα. Εάν απλώς επιτευχθεί η ψήφιση (με την όποια πλειοψηφία) της αναπομπής, όχι μόνο θα αποδειχθεί ότι η Βουλή έκανε απλώς  μία τρύπα στο νερό αλλά θα έχει τοποθετηθεί το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top