ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει δυσαρέσκεια γιατί δεν κλήθηκε σε διάλογο για ΟΑΠ

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει δυσαρέσκεια γιατί δεν κλήθηκε σε διάλογο για ΟΑΠ

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει προς τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού την έντονη δυσαρέσκεια της, γιατί όπως αναφέρει, ουδέποτε κλήθηκε σε διάλογο, για να τοποθετηθεί ή να εκφράσει τις απόψεις της για τις όποιες αλλαγές προωθούνται σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.). 

«Το ΥΠΠ αρκέστηκε απλώς στο να ενημερώσει, προφορικά, την Οργάνωσή μας την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 μετά που προέκυψε η γνωστοποίηση των παραιτήσεων των μελών της Ο.Α.Π.», αναφέρει ανακοίνωση της ΟΕΛΜΕΚ.

«Θεωρούμε ότι η λήψη αποφάσεων, χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τους εμπλεκόμενους σε θέματα παιδείας φορείς, ειδικά με όσους κατέχουν τις γνώσεις, τις εμπειρίες και την επιστημοσύνη για ένα τόσο σοβαρό θέμα, που άπτεται της αντιμετώπισης ακραίων παραβατικών συμπεριφορών, προκαλεί αχρείαστες εντάσεις και αναστάτωση», προστίθεται. 

Υπογραμμίζουμε, αναφέρει ο ΟΕΛΜΕΚ, ότι ο ρόλος που η Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης διαδραματίζει είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού έχει ως αποστολή την ανάληψη ποικίλων δράσεων για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την εξάλειψη των σοβαρών κρουσμάτων βίας από τις σχολικές μονάδες. 
 
Διαχρονική θέση της Οργάνωσής μας για τον επιτυχημένο αυτό θεσμό, που συμπλήρωσε 10 χρόνια πλούσιας δράσης, σημειώνεται, ήταν και παραμένει τόσο η ενίσχυσή του σε προσωπικό όσο και η περαιτέρω αναβάθμισή του, η οποία θα πρέπει να προκύψει μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, συνεχίζει.

Ιδιαίτερη μνεία, αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ, αξίζει στο προσωπικό που στελεχώνει την Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης (Ο.Α.Π.) αλλά και το Παρατηρητήριο για τη Βία στα Σχολεία (ΠΑ.ΒΙ.Σ), για την αξιόλογη δράση τους, την προσφορά και τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν για την αντιμετώπιση ακραίων παραβατικών συμπεριφορών ή και άλλων ανάρμοστων συμπεριφορών μαθητών σε βάρος συμμαθητών τους αλλά και Καθηγητών.

«Το γεγονός ότι τόσο το προσωπικό της ΟΑΠ όσο και του ΠΑΒΙΣ έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και θα πρέπει να προβληματίσει τον καθένα και ιδιαίτερα το ίδιο το ΥΠΠ. Η Οργάνωσή μας υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί τη θυματοποίηση και τις όποιες προσβλητικές αναφορές που γίνονται σε βάρος όσων στελεχώνουν μέχρι σήμερα την ΟΑΠ και ότι τα σχετικά με την ΟΑΠ ζητήματα, θα απασχολήσουν από κοινού και τις τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις σε κοινή συνάντηση», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top