ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου: Δεν ικανοποιούν οι νέες προτάσεις ΗΠΑ για Συρία

Τσαβούσογλου: Δεν ικανοποιούν οι νέες προτάσεις ΗΠΑ για Συρία

Δεν ικανοποιούν οι νέες προτάσεις που μετέφερε ο ειδικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Τζέημς Τζέφρι για τη ζώνη ασφαλείας στη Συρία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέροντας ότι η υπομονή της Τουρκίας έχει εξαντληθεί. 


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον ομόλογό του της Νικαράγουας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο του είχε πει ότι ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το Συριακό Τζέημς Τζέφρι θα έφερνε νέες προτάσεις για την ζώνη ασφαλείας στη Συρία. Ωστόσο, όπως είπε, οι νέες προτάσεις που έφεραν οι ΗΠΑ δεν τους ικανοποιούν. “Αυτό πρέπει να το πούμε ξεκάθαρα. Μας έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι θέλουν να καθυστερήσουν τη διαδικασία όπως έγινε και στο Μέμπιτς”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει καθυστέρηση. “Πρέπει να συμφωνήσουμε το συντομότερο για την ζώνη ασφαλείας. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε”, ανέφερε.

Για τις επιθέσεις στο Ίντλιμπ της Συρίας, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι έθεσε το θέμα κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και του ζήτησε να μεταφέρει μήνυμα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι πρέπει να επικεντρωθούν στη διαδικασία πολιτικής λύσης στη Συρία. 

“Οι επιθέσεις του καθεστώτος (Άσσαντ) στοχεύουν απευθείας τους πολίτες”, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νωρίτερα σε συνάντηση που είχε ο Τζέημς Τζέφρι με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν συζήτησαν τις εξελίξεις στη Συρία συμπεριλαμβανομένου του θέματος της ζώνης ασφαλείας ανατολικά του Ευφράτη. Σε ανακοίνωσή της η τουρκική προεδρία αναφέρει ότι τονίστηκε στον Αμερικανό ειδικό αντιπρόσωπο για τη Συρία καθαρά η προτεραιότητα της εθνικής ασφάλειας της Τουρκίας. “Αναφέρθηκε ότι η δημιουργία ζώνης ασφαλείας μπορεί να γίνει δυνατή μόνο με ένα σχέδιο που θα αντικρίζει τις προσδοκίες της Τουρκία”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top