ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα κάνει προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού με κάθε τρόπο»

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα κάνει προσπάθεια για την επίλυση του Κυπριακού με κάθε τρόπο»

Η Ελλάδα έχει πάρει σαφέστατη θέση για τα θέματα που αφορούν την Κύπρο, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ και στο πλαίσιο των κυρώσεων που πρέπει να επιβληθούν στην Τουρκία, όσον αφορά τα ζητήματα των παραβιάσεων των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα πιο πάνω δήλωσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η πρόσκληση για διάλογο που απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων, συνδυάζεται με την αυτονόητη προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών και δεν είναι από μηδενική βάση.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα συνοδεύσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στη διήμερη επίσκεψή του στην Κύπρο, την Δευτέρα 29 και Τρίτη 30 Ιουλίου και υπογράμμισε ότι το Κυπριακό πρέπει να λυθεί εντός του πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών. “Αυτή την προσπάθεια εμείς θα την κάνουμε και θα την κάνουμε με κάθε τρόπο. Τώρα, το τι αποτέλεσμα θα έχουμε, ξέρετε χρειάζονται δύο. Η αγγλική φράση «It takes two to tango» ισχύει πάντοτε", κατέληξε ο κ. Δένδιας. 

Αναφορικά με την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε τη σημασία τόσο των συναντήσεων όσο και των συζητήσεων που είχε με τους αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης και τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες να υπάρξει επίσημη επίσκεψη του Μ. Πομπέο στην Αθήνα το φθινόπωρο προκειμένου να προχωρήσει ο στρατηγικός διάλογος ανάμεσα στις δύο χώρες.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top