ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέμα στην Αγγλία έγιναν οι γνωστές δηλώσεις του Επισκόπου Μόρφου περί ομοφυλοφιλίας -VIDEO

Θέμα στην Αγγλία έγιναν οι γνωστές δηλώσεις του Επισκόπου Μόρφου περί ομοφυλοφιλίας -VIDEO

Θέμα και στην Αγγλία έχουν γίνει οι πρόσφατες τοποθετήσεις που έκανε ο Επίσκοπος Μόρφου Νεόφυτος Μασούρας και για τις οποίες επικρίθηκε στην Κύπρο.

Σύμφωνα και με VIDEO που τον παρουσιάζει να μιλά σε σχολείο στο Ακάκι και δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την ομοφυλοφιλία ευθύνονται οι μανάδες. Σύμφωνα με την… θεωρία που επικαλέστηκε, όταν μια μητέρα είναι έγκυος με αγόρι και έχει παρά φύσιν συνουσία κατά την κύηση, τότε η επιθυμία αυτή για παρά φύσιν συνουσία μεταδίδεται και στο παιδί.

Η Daily Mail δίνει μεγάλη προβολή στο όλο θέμα.

Αφού πρώτα παραθέτει τη δήλωση του Επισκόπου και αναφέρει ότι έγινε και ενώπιον ανηλίκων, ο συντάκτης του δημοσιεύματος καταγράφει τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τα λόγια του.

Παραθέτουμε ενδεικτικό απόσπασμα από το δημοσίευμα:

«Το υλικό από τον Ιούνιο εντοπίστηκε στα social media και έγινε viral, με την Accept ΛΟΑΤΙ, να σχολιάζει: ‘Πώς δημιουργήθηκαν οι λεσβίες;’

Ένας άλλος χρήστης των social media έγραψε: «Λοιπόν, πάτερ, αν η γυναίκα κάνει στοματικό, το παιδί θα γίνει οδοντίατρος;’.

Αλλά ένα άλλο πρόσωπο πρόσθεσε: ‘Το πρόβλημα δεν είναι αυτή η βλακεία, το τραγικό πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες που τον πιστεύουν’».

 

Στο δημοσίευμα προστίθεται ότι «δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει τον ισχυρισμό του Επισκόπου, αλλά επικαλέστηκε τον Άγιο Πορφύριο που  όπως είπε έγραψε γι΄ αυτό.

Ο Άγιος που πέθανε το 1991, είπε στους ομοφυλόφιλους να παραμείνουν ανύπαντροι και να προσευχηθούν να εκδιώξουν την σεξουαλικότητά τους σε όλη τους τη ζωή.

Η Κύπρος αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1998 και υποχώρησε σε ό,τι αφορά συμπεριφορές για τη σεξουαλικότητα.

Παρ΄ όλα αυτά, οι ομοφυλόφιλοι δεν επιτρέπεται να υπηρετούν στον στρατό, ενώ ζευγάρια του ίδιου φύλου δεν δικαιούνται να υιοθετήσουν».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top