ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: "Προβλήματα στις Τράπεζες από τον νόμο"

ΑΝΑΠΟΜΠΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ: "Προβλήματα στις Τράπεζες από τον νόμο"

Την επιχειρηματολογία τους για την αναπομπή του Προέδρου Αναστασιάδη του νόμου για αναστολή των εκποιήσεων, ανέφεραν ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ο υπουργός Οικονομικών και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας.

Του Μιχάλη Μενελάου

Συγκεκριμένα, κατά την ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, τόνισε πως με τον εν λόγω νόμο θα παρουσιαστεί καθυστέρηση στις αίθουσες των Δικαστηρίων, ενώ ακόμη ανέφερε πως δεν παρέχεται επαρκής προστασία.

Πέραν τούτου τα "μισά ανήκουν στο Κράτος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Γεωργιάδης μέσω της ΚΕΔΙΠΕΣ και θα παρουσιαστεί πρόβλημα στις εισπράξεις.

Από την πλευρά του ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου, είπε πως στην Κύπρο αυτή τη στιγμή τα ΜΕΔ ανέρχονται στο 32% ενώ ο μέσος όρος στην Ευρωζώνη βρίσκεται στο 3,5% με το μέγιστο επιτρεπτό να είναι 10%.

"Έχουμε πολύ δουλειά ακόμη παρά τις θυσίες του κόσμου", είπε χαρακτηριστικά ο κ Ηροδότου.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις, είπε πως θα είναι δύσκολη η πώληση δανείων και οι αναδιαρθρώσεις των δανείων.

Παράλληλα επηρεάζονται οι συζητήσεις με επενδυτές είπε ο κύριος Ηροδότου, ενώ γίνεται και επιτακτική ανάγκη η αύξηση των κεφαλαίων των Τραπεζών, μιλώντας για αρνητικές επιπτώσεις στις Τράπεζες μας κάτι που απορρέει και από τους Διεθνείς Οίκους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top