ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αστέρια που πήραν την κάτω βόλτα… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Αστέρια που πήραν την κάτω βόλτα… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ο Ροναλντίνιο φαίνεται πως δεν έχει κάνει… μαγικά στη διαχείριση της περιουσίας του και το SDNA γράφει για εκείνους που ενώ βρέθηκαν στην κορυφή, έπιασαν πάτο.

‘Η μαγκιά δεν είναι να βγάλεις λεφτά, η μαγκιά είναι να μπορέσεις να τα κάνεις περισσότερα’ θα ακούσεις ή θα διαβάσεις κάπου. Και η αλήθεια είναι ότι στον χώρο του ποδοσφαίρου, παίζουν πολλά λεφτά. Ειδικά όσο πιο κοντά στο σήμερα βρισκόμαστε, τα χρήματα που πέφτουν σε μισθούς προκαλούν σοκ, όμως δεν είναι το μεγαλύτερο. Αυτό έρχεται όταν παίκτες που έχουν βγάλει εκατομμύρια με το τσουβάλι, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο ή ζουν μια κατάσταση που δεκαετίες πριν δεν θα μπορούσε να υπάρξει ούτε στους εφιάλτες τους. Οπως έγινε γνωστό εδώ και κάποιες ώρες, ο Ροναλντίνιο έχει χρέη που οδήγησαν τις αρχές στην κατάσχεση 57 ακινήτων και με αφορμή τα προβλήματα του εκ των κορυφαίων μάγων ever, ρίχνουμε μια ματιά σε κάποιες ιστορίες παικτών που ‘κατάφεραν’ μέσα σε μερικά χρόνια να πιάσουν και ζενίθ και ναδίρ.

Δεν έγινε πριν πολύ καιρό. Ο συμπαίκτης του Ροναλντίνιο στο Mundial του 2002, Μάρκος Καφού, πρόσφατα αναγκάστηκε να πουλήσει 20 ακίνητα εξαιτίας χρεών εκατ. ευρώ, ενώ διαφορετική είναι η ιστορία του Γκαρίντσα, του για πολλούς εκ των κορυφαίων που έχει δει το άθλημα, καθώς το αλκοόλ δεν τον άφησε να πιάσει το peak που μπορούσε. Ο legend της Μποταφόγκο κατέκτησε το Mundial του 1958 και 1962 με την Σελεσάο αλλά η προσωπική του ζωή δεν είχε τόσες στιγμές χαράς. Ο πατέρας του ήταν γερό ποτήρι και του κληροδότησε τη συνήθεια που στη συνέχεια της ζωής του τον έκανε να σκοτώσει τη μητριά του καθώς οδηγούσε μεθυσμένος, ενώ αργότερα τραυμάτισε σοβαρά ένα 10χρονο αγόρι. Η αφέλειά του με τα χρήματα έφερε τεράστια οικονομικά προβλήματα, ενώ το τέλος του γράφτηκε τον Ιανουάριο του 1983 από κύρωση του ήπατος.

Η κακή διαχείριση όμως και οι καταστροφικές τάσεις δεν είναι κάτι που συμβαίνει αποκλειστικά στους Βραζιλιάνους, όπως μπορεί να δει κανείς στα πρόσωπα που ακολουθούν. Ισως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, ήταν ο Τζορτζ Μπεστ. Ο Βορειο-Ιρλανδός μεσοεπιθετικός που έκανε αδιανόητα πράγματα εντός και εκτός γραμμών με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έβαλε ημερομηνία λήξης στην επιτυχία εξαιτίας του εθισμού στο αλκοόλ και στην αδυναμία και την πέραση στο ωραίο φύλλο. Χωρίς υπερβολή, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Μπεστ ήπιε τουλάχιστον τα μισά χρήματα που έβγαλε από το ποδόσφαιρο. «Ξόδεψα το 90% των χρημάτων μου σε ποτά, κορίτσια και γρήγορα αυτοκίνητα. Τα υπόλοιπα τα σπατάλησα» είχε πει ο Μπεστ, του οποίου ο οργανισμός άντεξε μέχρι τον Νοέμβριο του 2005.

Οπως και με τον Μπεστ, λίγα είναι εκείνα που μπορείς να πεις για τον Ντιέγο Μαραντόνα και να προκαλέσουν εντύπωση. Ο Αργεντινός μύθος λέγεται πως έχει χρέος 37 εκατ. ευρώ στην εφορία της Ιταλίας από τις μέρες του στην Νάπολι και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχει στα πλάνα του να επιστρέψει στην Ιταλία. «Κοκαΐνη, ουίσκι, κοκαΐνη» ήταν επί σειρά ετών το πρόγραμμα του Ντιέγο, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως αν δεν έκανε χρήση θα ήταν πολύ καλύτερος σαν παίκτης. Φαντάσου δηλαδή τι θα έκανε…

Ο Πολ Μέρσον είχε μια εκπληκτική καριέρα με την Αρσεναλ, έπαιξε σε περισσότερα από 420 ματς, έφτασε τα 100 παρά ένα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και κατέκτησε πρωτάθλημα και κύπελλο. Αν και ήταν ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών για τους Gunners, ο Αγγλος μεσοεπιθετικός έχασε πολλά λεφτά και λίγο έλειψε να βρεθεί στον δρόμο. Τα προβλήματα με το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και τον τζόγο, τον έφεραν σε σημείο να έχει ξοδέψει 3 εκατ. λίρες μόνο για αυτά και το γεγονός ότι είχε ένα επεισοδιακό διαζύγιο τον ανάγκασε να πουλήσει το σπίτι του. Σήμερα δείχνει να είναι καλύτερα καθώς είναι αναλυτής στο Sky Sports και δείχνει να τα έχει αφήσει όλα πίσω.

Τα όσα έκανε με την μπάλα ο τύπος που είναι δίπλα στον Μέρσον στη photo, προκαλούσαν συζητήσεις, όμως, δυστυχώς για εκείνον, το ίδιο συνέβαινε και με τα όσα έκανε και εκτός των τεσσάρων γραμμών. «Ο πιο χαρισματικός μέσος της γενιάς του» ήταν ένας τίτλος που ακολουθούσε τον Πολ Γκασκόιν, όταν από την Νιούκαστλ έκανε μεγάλα βήματα σε Τότεναμ και Λάτσιο. Μετά το τέλος της καριέρας του, τα πράγματα ήταν δύσκολα, καθώς αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα και κατάθλιψη, ενώ είχε σοβαρά θέματα με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Μέσα σε όλα, ένα χρέος 200.000 λιρών, έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα. Επιπλέον, ο Γκασκόιν φυλακίστηκε κάμποσες φορές επειδή οδηγούσε μεθυσμένος, έκανε χρήση κοκαΐνης και προκαλούσε προβλήματα με τη συμπεριφορά του. Οσες φορές και αν μπήκε σε πρόγραμμα, δεν κατάφερε να αφήσει οριστικά πίσω τα προβλήματά του, τα οποία δεν σταματούσαν να υπάρχουν.

Ιούλιος του 1990. Σε μια ζεστή βραδιά στην Ρώμη, ένας ξανθομάλλης Γερμανός στήνει την μπάλα στη βούλα για να εκτελέσει πέναλτι στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αργεντινή. Αν και το ρολόι δείχνει το 83’, με απόλυτη ψυχραιμία και ακρίβεια, βρίσκει τα πλαϊνά δίχτυα του Γκοϊκοετσέα, χαρίζει το βαρύ ασημικό στην Γερμανία και προκαλεί το ιστορικό κλάμα του Ντιέγο Μαραντόνα. Τριάντα σχεδόν χρόνια μετά, τα καλοκαιρινά απογεύματα βρίσκουν τον Αντρέας Μπρέμε να καθαρίζει τουαλέτες για να ζήσει. Οχι ότι είναι ντροπή κάτι τέτοιο, κάθε άλλο. Ομως για το peak που έπιασε ο κάποτε άσος της Ιντερ, η εξέλιξη αυτή δεν ήταν ό,τι ονειρεύτηκε για τη ζωή του.

Εναν γάμο που δεν πήγαινε καλά, επιβάρρυναν ο εθισμός στον τζόγο και το αλκοόλ. Ο Γερμανός σταδιακά ξόδεψε τα χρήματα που έβγαλε από το ποδόσφαιρο και το 2014 έμαθε για ένα μεγάλο χρέος στην εφορία. Τόσο μεγάλο που αναγκάστηκε να πουλήσει το σπίτι του και να μείνει στον δρόμο. Η τελευταία του δουλειά γύρω από το ποδόσφαιρο χάνεται το 2006 όταν ήταν βοηθός του Τραπατόνι στην Στουτγκάρδη, ενώ τα χρήματα που μάζεψαν ο Μπεκενμπάουερ και οι συμπαίκτες του από φιλανθρωπικό ματς, δεν μπόρεσαν να σώσουν κάτι. Ενα από τα κορυφαία μπακ που έπαιξε ποτέ το άθλημα, έφτασε σε σημείο να δέχεται να καθαρίζει τουαλέτες, έχοντας βρεθεί στην άλλη πλευρά από εκείνη που ζούσε πριν 30 χρόνια.

Ο Φαμπιάν Ο’ Νιλ πέρασε τον Ατλαντικό το 1996 καθώς από την Νασιονάλ της Ουρουγουάης βρέθηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με την Κάλιαρι. Στην πρώτη του χρονιά οι Σάρδοι έπεσαν, εκείνος έμεινε, τους βοήθησε να επιστρέψουν, είχε τρία πολύ δυνατά χρόνια και πήρε μεταγραφή στην Γιουβέντους. Εκεί, ξεκίνησαν όλα. «Στο Τορίνο ξέφυγα εντελώς. Στα πάρτι που διοργανώναμε οι παίκτες, ήταν όλες εκεί. Μοντέλα, παρουσιάστριες, καταλαβαίνετε» έχει πει για εκείνη την εποχή ο Φαμπιάν, ο οποίος κατάφερε να μείνει για… έναν ολόκληρο χρόνο στην Γιουβέντους. Πραγματικά, καταλαβαίνετε.

Μετά τους Bianconeri, πέρασε από την Περούτζια και ξανά από την Κάλιαρι, σε μια καριέρα που κανένας δεν κατάλαβε ότι υπήρχε ακόμα. «Εβγαλα 14 εκατ. ευρώ στην καριέρα μου και τα ξόδεψα όλα σε αλκοόλ και γυναίκες» ήταν τα λόγια για το πως διαχειρίστηκε τα χρήματά του ο Φαμπιάν, ο οποίος κατέληξε να δουλεύει στο μαγαζί της κόρης ενός φίλου για να έχει τα απαραίτητα. «Είχα πρόβλημα με το αλκοόλ, έκανα επέμβαση και δεν έπρεπε να πιω για τρία χρόνια. Αντεξα για έναν μήνα. Το να είμαι φτωχός δεν με πειράζει, μπορώ να ζήσω κι έτσι. Το μόνο που θέλω είναι να έχω έστω λίγα για να δίνω στα παιδιά μου και να έχω κάτι να φάω».

Πηγή: www.sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Σενάρια για αξιοποίηση κοιτασμάτων συζήτησαν ΠτΔ και CEO της ENI

Οι ανακαλύψεις τις ΕΝΙ στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ) και τα σενάρια για αξιοποίηση των επιβεβαιωμένων γεωτρήσεων, καθώς και οι προτιμώμενες λύσεις για αποτελεσματική ικανοποίηση των εγχώριων ενεργειακών προτεραιοτήτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ENI Κλαούντιο Ντεσκάλτζι, στην παρουσία των Υπουργών Ενέργειας και Εξωτερικών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top