ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ίδια υπόθεση, διαφορετική ποινή – Ο Κύπριος «έδωσε» άλλον στην ΥΚΑΝ

ΚΥΠΡΟΣ: Ίδια υπόθεση, διαφορετική ποινή – Ο Κύπριος «έδωσε» άλλον στην ΥΚΑΝ

Σε τρία πρόσωπα, που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση ναρκωτικών, επιβλήθηκε διαφορετική ποινή φυλάκισης από το δικαστήριο, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει εξήγηση.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» η υπόθεση αφορούσε κατοχή με σκοπό την προμήθεια, συνολικά, περίπου 200 γρ. κοκαΐνης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία πρόσωπα.

Στο ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται σε έναν εκ των συλληφθέντων, ο οποίος είναι αλλοδαπός, που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών. Ο καταδικασθέντας, θεώρησε την ποινή του έκδηλα υπερβολική γι’αυτό άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Όπως υποστήριξε, στους άλλους συγκρατούμενους του, επιβλήθηκαν ηπιότερες ποινές και συγκεκριμένα, 3 χρόνια με τριετή αναστολή.

Ο ένας εκ των δύο συγκρατούμενων του, είναι Κύπριος ο οποίος όπως εξηγήθηκε από το Εφετείο κατά την εξέταση της έφεσης, ο εν λόγω άνδρας συνεργάστηκε με την ΥΚΑΝ και με τις πληροφορίες που έδωσε την οδήγησε σε σύλληψη άλλου προσώπου.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση του Εφετείου αναφέρεται: «Eκεί όπου υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των ενεργειών των δύο κατηγορουμένων που δικαιολογούσε τη διαφοροποίηση των ποινών ήταν το γεγονός ότι ο πρώην κατηγορούμενος 1, με προφανή κίνδυνο τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του αποκάλυψε τα στοιχεία τρίτου προσώπου που εμπλεκόταν στην υπόθεση, κάτι που οδήγησε στη δίωξη του προσώπου αυτού. Αυτό, όπως επεσήμανε ορθά το Κακουργιοδικείο, δικαιολογεί σημαντική έκπτωση στην ποινή».

Επομένως κρίθηκε από το Εφετείο πως δεν υπήρχε περιθώριο παρέμβασης του Εφετείου και μείωση της επιβληθείσας ποινής με αποτέλεσμα την απόρριψη της έφεσης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top