ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου την Πέμπτη 15/8

Τα πρωτοσέλιδα του Κυπριακού Τύπου την Πέμπτη 15/8

Τα κυριότερα θέματα της ημέρας καθώς και τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων για την Πέμπτη (15/8).

Η επαναδραστηριοποίηση των Τεχνικών Επιτροπών στην Κύπρο, η αναμενόμενη συζήτηση στη Βουλή της διαχείρισης ενός Brexit χωρίς συμφωνία, τα κόκκινα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, η δεύτερη φάση υλοποίησης του ΓΕΣΥ, η παράνομη κατασκήνωση στην παραλία του Ακάμα, και οι χειρισμοί της Κυβέρνησης όσον αφορά την οικονομία, είναι τα θέματα που κυριαρχούν τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης (15/8).

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Ξαναζωντανεύουν οι Τεχνικές Επιτροπές», γράφει ότι μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα ουσιαστικής απραξίας, οι δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές επί διαφόρων θεμάτων ετοιμάζονται να ξαναπιάσουν δουλειά. Γράφει, επίσης, ότι η ανάπτυξη συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά με ρυθμό 3,4% για το πρώτο τρίμηνο και 3,2% για το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τον  Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Επίσης, γράφει ότι πλησιάζει το 100% η πληρότητα των ξενοδοχείων στα παράλια, αλλά και σε αρκετά ορεινά θέρετρα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.
 
Ο «Πολίτης», υπό τον τίτλο «Κλείνουν εκκρεμότητες για το ‘no deal Brexit’», γράφει ότι η διαχείριση της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου χωρίς να έχει επιτευχθεί συμφωνία θα είναι από τα πρώτα θέματα με τα οποία θα ασχοληθεί η Βουλή μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Επίσης, δημοσιεύει συνέντευξη της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου, η οποία απαντά σε θέματα επικαιρότητας που απασχολούν το Υπουργείο της. Γράφει, επίσης, ότι είναι αβάσταχτο το κόστος για να βλέπει κάποιος από τη συνδρομητική τηλεόραση όλους τους αγώνες ποδοσφαίρου.
 
Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Μετ’ εμποδίων η έρευνα για ΠΕΠ», γράφει ότι δεύτερη επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα υποχρεώθηκε να στείλει ο Γενικός Ελεγκτής, καταγγέλλοντας και πάλι τη διοίκηση της ΚΕΔΙΠΕΣ ότι αρνείται να παραδώσει στοιχεία σχετικά με κόκκινα δάνεια πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων (ΠΕΠ). Γράφει, επίσης, ότι η Αστυνομία άλλαξε τακτική σε σχέση με το θέμα εξαφανίσεων προσώπων. Επίσης, γράφει ότι στάχτη έγιναν απέραντες εκτάσεις στην Εύβοια, προσθέτοντας ότι εκκενώθηκαν χωριά και κάηκαν σπίτια.
 
Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Το ΓΕΣΥ ήρθε για να μείνει», γράφει ότι μεγάλο στοίχημα για το ΓΕΣΥ παραμένει η δεύτερη φάση υλοποίησης και ότι στον ΟΑΥ εργάζονται εντατικά ώστε να ξεκινήσουν διαβουλεύσεις με ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίζονταν και χθες οι τιτάνιες προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Εύβοια. Γράφει, επίσης, ότι η έλλειψη νερού θα επηρεάσει το ¼ του πληθυσμού της Γης στο άμεσο μέλλον, με την Κύπρο να κινδυνεύει. Επίσης, γράφει ότι ξεψύχησε Τουρκοκύπριος σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λεμεσό και πιθανόν να ήταν άστεγος.
 
Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Κλέφτες παραλιών διατάχθηκαν να φύγουν», γράφει ότι δόθηκε τελεσίγραφο μέχρι τη Δευτέρα σε παράνομους κατασκηνωτές να αποχωρήσουν από την παραλία του Ακάμα, ύστερα από καταγγελίες ότι είχαν καταλάβει το χώρο για τους εαυτούς τους. Γράφει, επίσης, ότι μετά την αυτοκτονία του μεγιστάνα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν σε φυλακή της Νέας Υόρκης, διαπιστώθηκε ότι οι φύλακες παραποιούσαν έγγραφα για να δείχνουν ότι έκαναν τακτικούς ελέγχους. Επίσης, αναφέρεται στην καταστροφική φωτιά στην Εύβοια.
 
Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Γνώμη», υπό τον τίτλο «Σε ρόλο μαριονέτας ο Ν. Αναστασιάδης», γράφει ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με ανανεωμένη τη «λαϊκή εντολή», ενεργεί με ακόμη μεγαλύτερη αυταρχικότητα που φτάνει στα όρια του θράσους και προσθέτει ότι η Κυβέρνηση είναι υποχείριο του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Γράφει, επίσης, ότι αν δεν υπάρξει ουσιαστική πρόοδος μέχρι τον Οκτώβριο στο Κυπριακό, θα υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες. Επίσης, γράφει ότι «έρχονται καμπάνες» από τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές για την «αβέρτα πώληση ‘χρυσών’ διαβατηρίων».

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top