ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΟΖ: Η Τουρκία αγόρασε ελλαδικών συμφερόντων πλοίο για υποστήριξη του «Yavuz» - Έφυγε το «Μπαρμπαρός»

ΑΟΖ: Η Τουρκία αγόρασε ελλαδικών συμφερόντων πλοίο για υποστήριξη του «Yavuz» - Έφυγε το «Μπαρμπαρός»

Το πέμπτο πλοίο υποστήριξης υπεράκτιων δραστηριοτήτων υδρογονανθράκων που αγόρασε η Τουρκία για υποστήριξη του Yavuz που συνεχίζει τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ήταν ελληνικών συμφερόντων.

Όπως γράφεται σε ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» το πλοίο ελλαδικών συμφερόντων ήδη υποστηρίζει από τις 15 Αυγούστου το Yavuz, που βρίσκεται νότια του Αποστόλου Ανδρέα.

Το πλοίο αγοράστηκε από την ελλαδικών συμφερόντων εταιρεία που στο παρελθόν είχε παρουσία και στην Κύπρο και άνηκε στην οικογένεια Παπαχριστίδη.

Η Τουρκία εξασφάλισε τη σημαία της Λιβερίας και κάτω από την γερμανική ομώνυμη εταιρεία «Hellespont Dawn» που όπως αναφέρθηκε πιο πάνω είναι ελλαδικών συμφερόντων έθεσε το πλοίο υπό τουρκική σημαία και το ονόμασε «Orhan Bey». 

Σημειώνεται ότι όταν η Τουρκία με την παράνομη της σχετική Navtex ανακοίνωσε ότι την γεώτρηση κοντά στον Απόστολο Ανδρέα θα υποστήριζαν δύο πλοία ολλανδικής εταιρείας και ένα ασιατικής, ωστόσο κανένα από αυτά τα πλοία δεν ακολούθησαν το Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ.

Έτσι, η Τουρκία αναγκάστηκε να αγοράσει πλοίο. Να αναφερθεί ότι είχε αγοράσει και τρία πλοία από την Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου.

Απαιτούνται, να αναφέρουμε, έξι ειδικά πλοία που θα υποστηρίξουν τα δύο γεωτρύπανα της Τουρκίας στην παράνομες δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Όπως σημειώνεται στο ίδιο ρεπορτάζ, το «Μπαρμπαρός» έχει εγκαταλείψει την κυπριακή ΑΟΖ και πλέον κινείται προς το λιμάνι της Σελεύκειας το οποίο έχει μετατραπεί σε βάση όλων των πειρατικών δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην αποκλειστική οικονομική ζώνη του νησιού μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top