ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τουρκικές προκλήσεις από ξηρά και θάλασσα - Μετακινήσεις θέσεων

ΚΥΠΡΟΣ: Τουρκικές προκλήσεις από ξηρά και θάλασσα - Μετακινήσεις θέσεων

Κλιμακώνει τις κινήσεις της η Τουρκία δημιουργώντας, αλλά και συντηρώντας ένα κλίμα έντασης τόσο μέσα όσο και γύρω από το νησί μας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την Κυριακή 18/08 (Κώστας Βενιζέλος), στο έδαφος παρατηρούνται συνεχείς «κινήσεις επέκτασης» εντός της νεκράς ζώνης.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον Αύγουστο του 2019 επί της οδού Λήδρας, οι κατοχικές αρχές έκτισαν στέγαστρο παρά την οδό Κύκκου, στο σημείο που ενώνονται οι δυο δίοδοι – των ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών – με το στέγαστρο να βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης.

Ακόμη το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει πως κοντά στο ξενοδοχείο  Λήδρα Πάλας, σε δυο περιπτώσεις υπήρξε μετακίνηση θέσεων.

Πέραν τούτου, στη ξηρά παρατηρήθηκε και τουρκική παρουσία στη νεκρή ζώνη στον Άγιο Δομέτιο και συγκεκριμένα στο αγγλικό νεκροταφείο Wayne’s Keep.

Όσον αφορά τη θάλασσα, ως γνωστό τα γεωτρύπανα «Πορθητής» και «Γιαβούζ» όπως και το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός», βρίσκονται γύρω από το νησί μας.

Το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη για το πού θα κατευθυνθεί, με «επικρατέστερα σενάρια» είτε στο Καστελόριζο, είτε στα νότια παράλια του νησιού μας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΑΟΖ: Η Τουρκία αγόρασε ελλαδικών συμφερόντων πλοίο για υποστήριξη του «Yavuz» - Έφυγε το «Μπαρμπαρός»

Με τα πιο πάνω, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Τουρκία εργάζεται σχεδιασμένα και μεθοδικά για την επιβολή τετελεσμένων σε θάλασσα και ξηρά, με στόχο να εξαναγκάσει τη Λευκωσία να αποδεχθεί τους τουρκικούς όρους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top