ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου – «Προ των πυλών» το σχέδιο «Εστία»

Δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου – «Προ των πυλών» το σχέδιο «Εστία»

Τη δημιουργία Επενδυτικού Ταμείου αποφάσισε την Τετάρτη 21/08 το Υπουργικό Συμβούλιο, μετά από σχετική πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, με την αρχική «προικοδότηση» από το κράτος να ανέρχεται στα 20 εκ. ευρώ.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στη θερινή προεδρική κατοικία στο Τρόοδος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε, εξάλλου, ότι από τις 2 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία του σχεδίου «Εστία».

Αναφερόμενος στο Επενδυτικό Ταμείο, ο κ. Προδρόμου δήλωσε ότι η δημιουργία του στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικής καινοτομίας και δημιουργικότητας, ενώ πρόκειται για μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης, ώστε ο τραπεζικός τομέας να μην είναι η μόνη πηγή χρηματοδότησης.

Συμπλήρωσε ότι αν και η πρωτοβουλία λαμβάνεται από το κράτος, στη διαδικασία λήψης αποφάσεων του Ταμείου δεν θα υπάρχει καμία κρατική συμμετοχή και το Ταμείο θα λειτουργεί με καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Προδρόμου ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργού Οικονομικών, ο ρυθμός ανάπτυξης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι θετικός, στο 3,3%.

Είπε ακόμη ότι η ανεργία κατά το πρώτο εξάμηνο ήταν χαμηλότερη του 7%, συνεχίζοντας την πτωτική της τάση, κάτι που όπως ανέφερε, επιβεβαιώνει τον στόχο της Κυβέρνησης για συνθήκες πλήρους απασχόλησης μέσα στην επόμενη χρονιά.

Για το δημόσιο χρέος, είπε ότι ανέρχεται γύρω στο 96% με πτωτική τάση.

Ο κ. Προδρόμου είπε ακόμη ότι πέραν της ημερήσιας διάταξης του Υπουργικού, έγινε και μια ευρεία συζήτηση για μια σειρά από σημαντικά θέματα πολιτικής, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top