ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κηρύττει τις εργασίες του συνεδρίου των αποδήμων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Κηρύττει τις εργασίες του συνεδρίου των αποδήμων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, θα κηρύξεi, στις 19.00 της Τρίτης 27 Αυγούστου, τις εργασίες του 20ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Κυπρίων της Διασποράς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και της Νεολαίας Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ), στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», στη Λευκωσία.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, θα καλωσορίσει τους συνέδρους. Χαιρετισμούς στην τελετή θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ και ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού Αντώνης Διαματάρης. Την τελετή θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της ΠΟΜΑΚ Ανδρέας Παπαευριπίδης, ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ και ο Πρόεδρος της ΝΕΠΟΜΑΚ Χρίστος Τούτον.

Η τελετή έναρξης των εργασιών θα μεταδίδεται ζωντανά, με τη συμβολή και τη συνεργασία της CYTA, επίσημου παροχέα τηλεπικοινωνιών του Συνεδρίου Αποδήμων, μέσω της υπηρεσίας live streaming της Cytanet, με πρόσβαση από την ιστοσελίδα του Γραφείου του Προεδρικού Επιτρόπου www.commissionertothepresidency.gov.cy, καθώς και τηλεοπτικά από το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Το συνέδριο διεξάγεται, επίσης, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, την Αστυνομία Κύπρου και το Κυβερνητικό Τυπογραφείο.

Σημειώνεται ότι τις εργασίες του Συνεδρίου που θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 30 Αυγούστου, χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Ελληνική Τράπεζα, η Τράπεζα RCB, η CYTA, το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, οι εταιρείες Remedica, Passion for Success – Cyprus Convention Bureau, Oracle και P&P ice cream group, καθώς και ο επαναπατρισθέντας απόδημος Κύπριος του Ηνωμένου Βασιλείου Μάριος Ολύμπιος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top