ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτίου: 'Πραγματικότητα γίνεται η τριμερής Κύπρου – Ελλάδας -Ισραήλ για τη Διασπορά'

Φωτίου: 'Πραγματικότητα γίνεται η τριμερής Κύπρου – Ελλάδας -Ισραήλ για τη Διασπορά'

Πραγματικότητα γίνεται η τριμερής συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ για τη διασπορά, ανέφερε ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου, σε δηλώσεις του έπειτα από συνάντηση με τους νέους της Διασποράς των χωρών Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ που συμμετέχουν στο Τριμερές Συνέδριο Νεολαίας, που πραγματοποιείται στο Συνεδριακό Κέντρο "Φιλοξενία".

«Νοιώθω σήμερα πολύ περήφανος γι αυτά τα παιδιά», είπε ο κ. Φωτίου σε δηλώσεις του έπειτα από την τριμερή συνάντηση των νεαρών αποδήμων.

Συζητώντας μαζί τους, ανέφερε, «έχω αντιληφθεί πραγματικά ότι αυτό που έχουμε θέσει από την αρχή στην τριμερή μας συνεργασία όσον αφορά τη διασπορά υλοποιείται και γίνεται πραγματικότητα».

Πρόκειται, όπως είπε, για ένα ταξίδι το οποίο έχουμε ονομάσει «κοινό ταξίδι στις ρίζες».

«Οι εμπειρίες αυτών των παιδιών είναι τεράστιες όπως μου έχουν πει και από το Ισραήλ και από την Ελλάδα και τώρα από την Κύπρο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η επίσκεψή τους στην Κύπρο δεν θα περιλαμβάνει μόνο επισκέψεις σε ιστορικούς ή αρχαιολογικούς χώρους, αλλά θα έχουν ενημέρωση από το Υπουργείο Ενέργειας όσον αφορά τις τελευταίες ενεργειακές εξελίξεις αλλά και τις προκλήσεις των Τούρκων στην κυπριακή ΑΟΖ και από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Επίτροπος Προεδρίας συνέχισε λέγοντας ότι θα υπάρξει και συνέχεια, θα γίνουν και άλλες τριμερείς συνεργασίες όπου έχουμε διασπορές οργανωμένες οι τρεις χώρες.

«Πολύ σύντομα θα έχουμε τριμερείς στην Αυστραλία, στον Καναδά στις ΗΠΑ και στην Αγγλία γιατί θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει συνέχεια», είπε.

«Βασικός άξονας της στρατηγικής αυτής της συνεργασίας είναι να φέρουμε τη νέα γενιά των διασπορών κοντά», σημείωσε ο κ. Φωτίου.

Η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας του Ισραήλ στη Λευκωσία Νόγκα Κάσπι εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας της σε αυτή τη συνεργασία μεταξύ των τριών χωρών. Αναφερόμενη στους νέους της διασποράς είπε ότι «τους βλέπουμε ως μελλοντικούς πρέσβεις οι οποίοι θα μεταφέρουν τα μηνύματα των χωρών μας».

Από την πλευρά του ο Αναστάσιος Κωσταντάρης, Γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας, στη Λευκωσία είπε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης «είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε πολλά θέματα σχετικά με τις δυνατότητες συνεργασίας των νέων διασποράς στις χώρες προέλευσής τους». Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι «στο μέλλον θα διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο και υπολογίζουμε στη βοήθεια και την συνεργασία μαζί τους».

Σε δική του σύντομη δήλωση ο Γιάννης Χριστοδουλίδης μέλος του Συμβουλίου της ΝΕΠΟΜΑΚ εξέφρασε την χαρά όλων των νεαρών αποδήμων για τη δημιουργία αυτής της τριμερούς συνεργασίας και την ελπίδα ότι στο μέλλον θα αναπτυχθεί περαιτέρω.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top