ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκαεννέα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ τερματίζουν την λειτουργία τους

Δεκαεννέα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ τερματίζουν την λειτουργία τους

Δεκαεννέα φαρμακεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) τερματίζουν από την Δευτέρα (2/9) την λειτουργία τους, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 6 Μαΐου 2019.

Πρόκειται για τα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ στα Κέντρα Υγείας Έγκωμης, Αγλαντζιάς, Καϊμακλίου, Λατσιών, Στροβόλου, Τσερίου, Ανθούπολης, Λακατάμειας, Λινόπετρας, Κόκκινων Λάρνακας, Παλαιού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού, Παλαιού Νοσοκομείου Λάρνακας, καθώς και στα Αγροτικά Υγειονομικά Κέντρα (ΑΥΚ) Ιδαλίου, Κλήρου, Ακακίου, Ορμήδειας, Αθηένου και Αυγόρου. Οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από τα ιδιωτικά φαρμακεία των περιοχών αυτών.

Τα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ στα ΑΥΚ Ευρύχου, Πεδουλά, Παλαιχωρίου, Αγρού, Ομόδους, Πλατρών, Πάχνας, Αυδήμου, Κοφίνου, Λευκάρων, Κάτω Πύργου, Φύτης, Παναγιάς και Σαλαμιούς θα παραμείνουν ανοικτά.

Οι θυρίδες που θα παραμείνουν ανοικτές στα φαρμακεία του ΟΚΥπΥ στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Πάφου και Αμμοχώστου, καθώς και στο Νοσοκομείο της Πόλης Χρυσοχούς, θα εκτελούν μόνο συνταγές φαρμάκων που περιλαμβάνονται στον εγκεκριμένο από τον Υπουργό Υγείας Κατάλογο Ειδικών Κατηγοριών Φαρμάκων, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας, στην Ενότητα «Ενημέρωση > Ανακοινώσεις».

Οι συνταγές θα εκτελούνται με το υφιστάμενο καθεστώς από τις θυρίδες των φαρμακείων του ΟΚΥπΥ, του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου, μέχρι και τις 31 Μαΐου 2020.

Με την ένταξη έκαστης κατηγορίας φαρμάκων στον Κατάλογο Φαρμακευτικών Προϊόντων, θα εκτελούνται οι συνταγές με τα προϊόντα αυτά που θα εκδίδονται μόνο από συμβεβλημένους με το ΓεΣΥ ιατρούς και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης των επηρεαζόμενων ομάδων ασθενών και ειδικών ιατρών. Τα υπό αναφορά φάρμακα δύναται να ενταχθούν στον Κατάλογο σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο πριν από την έναρξη της 2ης φάσης του ΓεΣΥ, τον Ιούνιο του 2020.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top