ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Διαγράφει τον Αχμέτ Νταβούτογλου από το AKP ο Ερντογάν

ΤΟΥΡΚΙΑ: Διαγράφει τον Αχμέτ Νταβούτογλου από το AKP ο Ερντογάν

Το κόμμα του Προέδρου της Τουρκίας,  Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), αποφάσισε την Δευτέρα 02/09 να παραπέμψει τον πρώην πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου σε πειθαρχικό κομματικό όργανο με την εισήγηση να διαγραφεί, σύμφωνα με πολλά τουρκικά ΜΜΕ.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από πολύωρη συνεδρία  της εκτελεστικής επιτροπής του AKP, του οποίου ο προεδρεύων ήταν ο Ερντογάν.

Ο Νταβούτογλου υπήρξε σημαντική μορφή για το σλαμοσυντηρητικο κόμμα. Υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και παραιτήθηκε από το αξίωμα του το 2016.

Ενώ ο Νταβούτογλου είχε δηλώσει τότε πως δεν θα επέκρινε ποτέ τον Ερντογάν δημόσια, φαίνεται πως αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και κατηγόρησε ευθέως το AKP ότι αποκλίνει από τους στόχους του. Άσκησε επίσης κριτική για την ήττα του κόμματος στην Κωνσταντινούπολη και στηλίτευσε την παύση της 19η Αυγούστου, όπου τρεις δήμαρχοι  πόλεων της ανατολικής Τουρκίας αποσπάστηκαν από την θέση τους.  

Προς διαγραφή από το κόμμα οδεύουν άλλοι 3 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, σύμφωνα με πηγή στο AKP. Η απόφαση αναμένεται απλά να επικυρωθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

πηγή: kathimerini.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top