Τζόνσον: «Καλύτερα νεκρός παρά να ζητήσω αναβολή του Brexit»

Τζόνσον: «Καλύτερα νεκρός παρά να ζητήσω αναβολή του Brexit»

Απέκλεισε για ακόμα μία φορά το ενδεχόμενο να ζητήσει από τις Βρυξέλλες νέα αναβολή του Brexit ο Μπόρις Τζόνσον, παρά το γεγονός ότι θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως τη Δευτέρα θα οριστικοποιηθεί η έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου κατά του no deal.

Σε ομιλία του στο Γουέικφιλντ της κομητείας Γιόρκσιρ ο Βρετανός πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι υπόσχεται να μη ζητήσει αναβολή. «Καλύτερα να βρεθώ νεκρός σε χαντάκι», συμπλήρωσε κατηγορηματικά.

Η επιμονή άρνησή του να πει ότι θα συμμορφωθεί με τον επικείμενο νόμο προκάλεσε και τα πρώτα ερωτήματα περί πιθανής παραίτησής του, τα οποία απέφυγε να απαντήσει.

Προκάλεσε εξάλλου ξανά τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να συναίνεση στη διενέργεια εκλογών στις 15 Οκτωβρίου. Ο πρωθυπουργός θα επαναφέρει την πρότασή του για εκλογές στη Βουλή των Κοινοτήτων τη Δευτέρα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: Τα καλύτερα έπονται στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Χριστοδουλίδης: Τα καλύτερα έπονται στις σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και ΗΠΑ έχουν φτάσει σε άλλα επίπεδο, τα καλύτερα στις διμερείς σχέσεις έπονται, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.