ΚΟΣΜΟΣ

Μπαχάμες: Άφησε 70 000 άστεγους ο τυφώνας Dorian

Μπαχάμες: Άφησε 70 000 άστεγους ο τυφώνας Dorian

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν σπίτια στο Άμπακο  και στο Grand Bahama, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Χιλιάδες αντίσκηνα έπρεπε να διανεμηθούν για να αντικαταστήσουν τις στέγες, δήλωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων είναι εντυπωσιακός, δεδομένου του πληθυσμού στις  Μπαχάμες, αλλά όχι ασυνήθιστος για μια μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή, σύμφωνα με την Μαρία Χριστίνα Γκράσια, καθηγήτρια ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Cornell. Ο σεισμός του 2010 στην Αϊτή άφησε 1,5 εκατομμύρια αστέγους.

"Σε αυτές τις 70.000 αστέγων δεν περιλαμβάνονται χιλιάδες άνθρωποι που, αν και δεν είναι τεχνικά άστεγοι, θα ζήσουν σε κατεστραμμένα σπίτια που καλύπτονται μόνο από μπλε πλαστικά σακούλια", είπε.

Τα πληρώματα αναζήτησης και διάσωσης με σκύλους διασκορπίστηκαν μέσα στα ερείπια των νησιών Αμπάκο. Τα ανθρώπινα κατάλοιπα  που βρίσκουν τοποθετούνται σε σακούλες και ψυγεία.

"Υπάρχουν νεκρά ζώα και βενζίνη στο νερό", δήλωσε η Ελίζαμπεθ  Νίξον, η οποία κατέφυγε στο Νασσάου και περιμένει να επανενωθεί με τα παιδιά της. "Η κλινική ήταν τόσο άσχημη ότι οι λεκάνες της τουαλέτας ξεχύνονταν, οι αποχετεύσεις έρχονται επάνω ... Τα σώματα βρίσκονται στο λιμάνι, μοιάζει σαν να βρισκόμαστε σε μια ταινία."

πηγή: CNN

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top