ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ανακοίνωση του Ναρίν Φερντί Σιεφίκ για το νέο ΄δικαστικό’ έτος στα πρωτοσέλιδα

ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ανακοίνωση του Ναρίν Φερντί Σιεφίκ για το νέο ΄δικαστικό’ έτος στα πρωτοσέλιδα

Η κίνηση της «προέδρου» του «ανωτάτου δικαστηρίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ να ανακοινώσει ακύρωση της τελετής για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους που γίνεται κάθε χρόνο, για λόγους εξοικονόμησης αφού υπάρχει δυσκολία στα οικονομικά του ψευδοκράτους, προκάλεσε χθες σχόλια και σήμερα ήταν πρωτοσέλιδο στον τ/κ Τύπο.

Αναφορά γίνεται επίσης στην μήνυση ενός εκ των πλουσιότερων Τ/κ επιχειρηματιών στον συνδικαλιστή των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού» με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου την περασμένη εβδομάδα κατά τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της «αρχής» και είσπραξης οφειλών. Οι κάτοικοι δε της Μόρφου διαμαρτύρονται και πάλι για την έλλειψη ενδιαφέροντος και την απουσία ανάπτυξης της περιοχής τους.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Ο κ. Σουάτ παραπονείται για πλήγμα στην αξιοπρέπειά του» γράφει ότι ο ιδιοκτήτης του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή, Σουάτ Γκιουνσέλ κατέθεσε μήνυση εναντίον του προέδρου της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού». Κουμπιλάι Όζκιρατς ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι το «πανεπιστήμιο» χρωστούσε πολλά χρήματα για απλήρωτους λογαριασμούς και θα του έκοβαν το ρεύμα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για την έναρξη του νέου δικαστικού έτους, η «πρόεδρος» του «ανωτάτου δικαστικού συμβουλίου», Ναρίν Σιεφίκ έκανε διάσκεψη Τύπου και είπε ότι λόγω των οικονομικών του «κράτους» αντί να κάνουν έξοδα για την τελετή έναρξης, θα δώσουν το ποσό για κάλυψη αναγκών των «δικαστηρίων». Αλλού αναφέρει ότι ακυρώθηκε το αίτημα για περικοπή 2% της ΑΤΑ.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Να γίνει παράδειγμα η δικαιοσύνη» αναφέρεται στην κίνηση της «προέδρου» του «ανωτάτου» να ανακοινώσει εξοικονόμηση χρημάτων με την ακύρωση της τελετής έναρξης του νέου δικαστικού έτους που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου, λόγω οικονομικών δυσκολιών του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι έγινε το όγδοο μνημόσυνο του δημοσιογράφου, «βουλευτή» και «υπουργού», Ισμέτ Κοτάκ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι η συντεχνία των τ/κ δασκάλων καταγγέλλει ότι τα σχολεία που θα ανοίξουν την Δευτέρα, δεν έχουν ακόμα καθαριστεί.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Βαρεθήκαμε» φιλοξενεί δηλώσει κατοίκων της Μόρφου που αξιολογούν τα πεπραγμένα της «κυβέρνησης» που ανακοίνωσε για τις πρώτες 100 μέρες, σε σχέση με την περιοχή της Μόρφου και προβάλλουν παράπονα για ανεργία και λέμε το «σύστημα δεν αλλάζει». Αλλού αναφέρει ότι 36 χρονών άνδρας είναι το νέο θύμα της ασφάλτου στον κύριο δρόμο Αμμοχώστου – Καρπασίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από την τιμή των καυσίμων τα μισά είναι φόροι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top