ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το νέο γήπεδο της Λεμεσού «καταστρέφει» την κοινότητα της Υψούπολης – Πολλά παράπονα από τους κατοίκους – Αποφασισμένοι για δραστικά μέτρα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το νέο γήπεδο της Λεμεσού «καταστρέφει» την κοινότητα της Υψούπολης – Πολλά παράπονα από τους κατοίκους – Αποφασισμένοι για δραστικά μέτρα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολλά προβλήματα προκαλούν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου της Λεμεσού στην περιοχή Κολόσσι - Υψούπολη. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση αφού από την μέρα που ξεκίνησαν οι εργασίες η καθημερινότητα τους έγινε «κόλαση» και παρά τις εκκλήσεις τους για βοήθεια κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τους βοηθήσει.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Το ThemaOnline επικοινώνησε με κάτοικους της περιοχής για να δώσει φως στην υπόθεση και να αποκαλύψει το μαρτύριο που περνούν οι κάτοικοι της κοινότητας κοντά στο υπό ανέγερση γήπεδο.

Η καθημερινότητα των ανθρώπων της περιοχής έχει αλλάξει, αφού η ατμόσφαιρα έχει γεμίσει με σκόνη από τις μετακινήσεις των χωμάτων για τις εργασίες του γηπέδου, κάτι που κρίνεται ως άκρως επιβλαβές για την υγεία τους. Σύμφωνα με επί τόπου μαρτυρίες που εξασφαλίσαμε, από την αρχή που ξεκίνησαν οι εργασίες το φαινόμενο της σκόνης έγινε τόσο ορατό, σε σημείο που οι κάτοικοι της περιοχής, προτιμούσαν να μένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Ακόμα, όπως μας αναφέρθηκε, τα παιδιά από σχολείο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τις εργασίες, προτιμούν να μην βγουν για διάλειμμα και να παίξουν στην αυλή παρά να εισπνεύσουν όλη αυτή τη σκόνη. Το φαινόμενο είναι τόσο έντονο που μέχρι και το στέγνωμα των ρούχων γίνεται εντός του σπιτιού.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν σταματάνε εδώ. Σοβαρός βραχνάς στην όλη υπόθεση είναι και η ηχορύπανση, αφού μεγάλα μηχανήματα εργάζονται στην περιοχή. Συγκεκριμένα οι εργασίες ξεκινούν από τις 7 το πρωί και διαρκούν μέχρι τις 6 το απόγευμα. Αυτό προκαλεί μεγάλο εκνευρισμό στους κάτοικους αφού όπως αναφέραμε κοντά στις εργασίες υπάρχει δημοτικό, λύκειο και γυμνάσιο με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Ο θόρυβος και η σκόνη φτάνουν μέχρι και τον αυτοκινητόδρομο, απόσταση δηλαδή πολλών χιλιομέτρων.

Οι κάτοικοι της περιοχής απέστειλαν πάμπολες φορές επιστολές και έκαναν εκκλήσεις σε πολλούς εμπλεκόμενους χωρίς ωστόσο να αλλάξει κάτι. Συγκεκριμένα επιστολές στάλισαν στον Δήμο Ύψωνα, στον κοινοτάρχη του Κολοσσίου, στους Οικολόγους και σε πολλούς άλλους εμπλεκόμενους με το νέο γήπεδο της Λεμεσού. Συγκεκριμένα η επιτροπή περιβάλλοντος έφτασε στην περιοχή όπου και διαπίστωσε την σοβαρότητα του ζητήματος, αφού όπως μας απεκάλυψε κάτοικος «ακόμα και τα δέντρα πήραν άσπρο χρώμα από την σκόνη».

Μέχρι στιγμής δεν έγινε καμία σοβαρή κίνηση για βοήθεια των κατοίκων της περιοχής για να επιλυθεί το πρόβλημα με αποτέλεσμα αυτό να τους εξαγριώνει περισσότερο. Όπως μας λέχθηκε, οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να προβούν σε ενέργειες όπως την συλλογή υπογραφών και είναι έτοιμοι να φτάσουν μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να βρουν το δίκαιο τους.  Το θέμα είναι πολύ σοβαρό γιατί έχει να κάνει με την υγεία των ανθρώπων της περιοχής, μικρών παιδιών, ηλικιωμένων αλλά και με το περιβάλλον.

Δείτε τις φωτογραφίες

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top