ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής στην Πάφο - Η μαθήτρια τον κατήγγειλε ότι τη φίλησε

Σε διαθεσιμότητα ο καθηγητής στην Πάφο  - Η μαθήτρια τον κατήγγειλε ότι τη φίλησε

Σε διαθεσιμότητα και υπό 8ημερη κράτηση έχει τεθεί ο καθηγητής που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Η καταγγελία εναντίον του έγινε στην Αστυνομία το απόγευμα της Παρασκευής (13/09), από 17χρονη μαθήτρια. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, πρόκειται για καθηγητή γύρω στα 60, που διδάσκει θετικές επιστήμες σε δυο σχολεία της Πάφου. 

Η μαθήτρια φέρεται να ανέφερε στην καταγγελία της ότι ο εν λόγω καθηγητής την φίλησε στα χείλη παρά τη θέλησή της, σε χώρο όπου κάνει την πρακτική της εξάσκηση.

Ο καθηγητής συνελήφθη αμέσως και αφού πρώτα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου, διατάχθηκε η 8ημερη κράτηση του, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα από το Υπουργείο Παιδείας. 

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αρχηγείου. 

Καταδίκη από ΟΕΛΜΕΚ

Μιλώντας στο ToThemaOnline, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστας Χατζησάββας, είπε ότι η συντεχνία καταδικάζει το περιστατικό και ζητά από την Αστυνομία και το Υπουργείο Παιδείας την άμεση διερεύνση της υπόθεσης. Η ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορεί να επέμβει.

Πάντως, ο εκπαιδευτικός αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση. 

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης που αφορά την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας από εκπαιδευτικό ζητά από το Υπουργείο Παιδείας η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, σημειώνοντας πως "ο εκπαιδευτικός πρέπει να απομακρυνθεί από την έδρα και να αποτραπεί οποιαδήποτε επαφή του με τους μαθητές/μαθήτριες, μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας".

Σε ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας αναφέρεται πως "με αγανάκτηση και ανησυχία έχουμε πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ για περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης μαθήτριας από εκπαιδευτικό στον χώρο όπου έκανε την πρακτική της εξάσκηση".

"Τα ερωτήματα πολλά και σοβαρότατα, και δεν αφορούν μόνο την ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών που εργάζονται στη βιομηχανία στα πλαίσια της πρακτικής τους εξάσκησης. Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για την παρουσία του εκπαιδευτικού στον χώρο. Για ποιό λόγο βρισκόταν εκεί; Ήταν ο χώρος εργασίας του; Είχε εξουσιοδότηση από οποιαδήποτε αρμόδια αρχή για να βρίσκεται στον χώρο εκείνο;", διερωτάται η Ομοσπονδία.

Περαιτέρω ζητά από την αρμόδια αρχή να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για τη διασφάλιση της ασφάλειας ή και εκμετάλλευσης των μαθητών/μαθητριών στους χώρους όπου κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top