ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Περδίος: 15 000 επισκέπτες από την Thomas Cook στην Κύπρο – Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τους ξενοδόχους ΒΙΝΤΕΟ

Περδίος: 15 000 επισκέπτες από την Thomas Cook στην Κύπρο – Μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τους ξενοδόχους ΒΙΝΤΕΟ

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, παραχώρησε δηλώσεις στον “OMEGA” για το κλείσιμο της Αεροπορικής εταιρείας Thomas Cook και τις επιπτώσεις στην Κύπρο. Όπως δήλωσε, υπάρχουν 15.000 επισκέπτες στην Κύπρο.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πογιατζή

Για αυτούς τους 15 000 «οι χώρες τους διευθετούν ναυλωμένες πτήσεις για επαναπατρισμό», ανέφερε ο υφυπουργός, ωστόσο, το πλήγμα θα είναι πολύ μεγάλο για τους ξενοδόχους.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, η Thomas Cook έφερνε περίπου το 5% με 6% των επισκεπτών στην Κύπρο κάτι που μεταφράζεται σε 250.000 τουρίστες ετήσιος. Μάλιστα, ανέφερε πως αυτοί οι επισκέπτες έτειναν να μένουν περισσότερο στην χώρα μας από τους υπόλοιπους.


Συνεχίζοντας είπε πως αυτοί οι επισκέπτες δαπανούσαν περίπου 750 ευρώ μέσο όρο στην Κύπρο δηλαδή πρόκειται για πολλά εκατομμύρια. Η ζημία των ξενοδόχων ανέρχεται περίπου στα 50 εκ. και όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης, «αυτά τα 50 εκ έχουν χαθεί» και πως «ούτε θα ζητήσουμε κάτι από την κυβέρνηση».

Ο υφυπουργός τόνισε πως «δεν θεωρώ πως θα είναι εύκολο αυτά τα χρήματα να ανακτηθούν» και με την σειρά του ο κ. Παυλίδης ανέφερε ξανά πως «θα υποστούν τις επιπτώσεις οι ξενοδόχοι όπως πάντοτε».


Το Υφυπουργείο μαζί με τους ξενοδόχους θα εξετάσουν τα δεδομένα και θα δουν πια μέτρα μπορούν να λάβουν για την εξομάλυνση των επιπτώσεων.


Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top