ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ Lidl Food Academy!

 ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΗ Lidl Food Academy!

Το σπίτι της Lidl Κύπρου άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό και τα μαθήματα Σαββάτου ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Την αρχή έκαναν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Παιδείας, που έδωσαν το παρών τους για να παρακολουθήσουν από κοντά μαθήματα μαγειρικής όπως ακριβώς και τα παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας με τη Lidl, που λαμβάνει χώρο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι καθηγητές, επιθεωρητές και συνεργάτες της Lidl είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μάθημα από τον σεφ της Ακαδημίας Κωνσταντίνο Πετεβίνο, που τους παρουσίασε συνταγές εμπνευσμένες από τα ελληνικά νησιά.


Το μενού έκανε αρχή με τη νησιώτικη φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι και γαύρο μαρινάτο. Για τη συνταγή χρειάστηκε φάβα Φενεού άροσις, αλάτι ΚΥΠΑΡΙ και τριμμένο πιπέρι Kania. Ακολούθησαν οι ντοματοκεφτέδες με φάβα και μπακαλιάρο, ένας μοναδικός συνδυασμός από τη Σαντορίνη, που ενθουσίασε όλους όσοι ήταν εκεί με τα αρώματά του. Για την εκτέλεση της συνταγής η κάθε ομάδα πήρε μέρος από βραστό μπακαλιάρο, Ocean Sea (κατεψυγμένο), και έκοψε ντομάτες σε μικρά κυβάκια. Επίσης, χρειάστηκε ψημένη φάβα Φενεού άροσις, ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού, φυτικό λάδι για τηγάνισμα, Vita d’or, αλεύρι για όλες τις χρήσεις και baking powder Belbake.


Η επόμενη συνταγή είχε καταγωγή από την Κίμωλο, μία πίτα που δικαίως ονομάζεται «λαδένια», αφού φτιάχνεται με αφράτη ζύμη από αλεύρι χωριάτικο, Χρυσός Μύλος, αλεύρι για όλες τις χρήσεις Belbake, ελαιόλαδο, ΑΡΧΑΪΚΑ και μέλι, Γλυκάνθη. Για τη γέμιση χρειάστηκε ντοματόπαστα, Freshona, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, Kania, και ρίγανη για το πασπάλισμα, Mikado. Φυσικά από αυτήν την ημέρα δεν θα μπορούσε να λείπει ένα κλασικό και αγαπημένο επιδόρπιο. Ρυζόγαλο λοιπόν, για το τέλος, με ρύζι γλασέ Λαμίας, Terranea, γάλα ΓΑΛΠΟ, ζάχαρη και βανίλια Belbake.


Και αφού το πρώτο μάθημα μαγειρικής στην Lidl Food Academy ολοκληρώθηκε, έδωσε τη σκυτάλη στα επόμενα μαθήματα. Στις 14 Σεπτεμβρίου, η κάθε ομάδα που συμμετείχε μπήκε στην κουζίνα και άρχισε να δημιουργεί εύκολες και νόστιμες συνταγές με την καθοδήγηση του σεφ Πετεβίνου για γρήγορα και υγιεινά δείπνα με επιρροές από ασιατική κουζίνα. Το μενού εντυπωσίασε τον κάθε παρευρισκόμενο ξεχωριστά στην Ακαδημία της Lidl. Η πρώτη συνταγή που παρουσίασε ο σεφ μαζί με τους βοηθούς του ήταν γαρίδες Ocean Sea με γλυκόξινη σάλτσα και νουντλς Vitasia. Το μάθημα συνεχίστηκε με θαλασσινά και με μια ιδιαίτερη συνταγή με κατεψυγμένο μπακαλιάρο Ocean sea, κρούστα ξηρών καρπών Alesto και σάλτσα εσπεριδοειδών. Οι ομάδες εντυπωσιάστηκαν με το αποτέλεσμα, αλλά και τον απλό τρόπο παρασκευής των συνταγών.


Τα μαθήματα μαγειρικής που πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στη Lidl Food Academy χαρίζουν συνεχώς σε όλο και περισσότερους συμμετέχοντες, την ευκαιρία να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό πρωινό, γεμάτο νόστιμες και απολαυστικές συνταγές φτιαγμένες ειδικά για αυτούς, από τον σεφ της Ακαδημίας. Δηλώστε κι εσείς συμμετοχή στα επόμενα σεμινάρια στο https://www.lidlfoodacademy.com.cy/


Επίσης, τα μαθήματα για παιδιά συνεχίζονται στο πλαίσιο συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας και το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας. Σ’ αυτά τα μαθήματα, μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία να παρευρεθούν στη Lidl Food Academy και να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής από τον σεφ, καθώς και να λάβουν συμβουλές διατροφής από εξιδεικευμένες Διατροφολόγους/Διαιτολόγους.

Μάθετε περισσότερα στο:
www.lidl.com.cy
www.facebook.com/lidlcy/
https://www.instagram.com/lidl_cyprus/
www.twitter.com/Lidl_Cyprus_/

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top