ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Θέλει να δώσει αποζημίωση στους δημοσιογράφους ο 35χρονος εμπρηστής του οχήματός τους

ΚΥΠΡΟΣ: Θέλει να δώσει αποζημίωση στους δημοσιογράφους ο 35χρονος εμπρηστής του οχήματός τους

Στην δικάσιμο της 7ης Οκτωβρίου λέχθηκαν τα γεγονότα της υπόθεσης του εμπρησμού οχήματος ζεύγους δημοσιογράφων στην Πάφο, από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας αρχής δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Ο 35χρονος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Πάφου.

Ο κ. Χατζηκύρου μεταξύ άλλων είπε πως το αυτοκίνητο μάρκας BMW του ζεύγους δημοσιογράφων Σταυρούλας και Μάριου Ιγνατίου ήταν σταθμευμένο στις 19.3.2018 σε καλυμμένο χώρο στάθμευσης στην αυλή της κατοικίας τους. Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 03:25 τα ξημερώματα .

Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοκίνητο και προκάλεσε ζημιές στους εξωτερικούς τοίχους της κατοικίας και σε όχημα γείτονα. Από περαιτέρω εξετάσεις διαφάνηκε ότι η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Από την σκηνή λήφθηκαν τεκμήρια.

Για την υπόθεση συνελήφθη ο 35χρονος ο οποίος τελεί υπό κράτηση από την 8η Ιανουαρίου 2019.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο κατηγορούμενος ηλικίας 35 ετών απήντησε παραδοχή . Μάλιστα το ζεύγος των δημοσιογράφων είχαν αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου πως δεν στρέφονται εκδικητικά προς τον δράστη, και πως εφόσον παραδέχτηκε και απολογήθηκε για τις πράξεις του δεν έχουν τίποτα μαζί του. Του ευχήθηκαν επίσης όπως του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή του.

Η πρόεδρος του Κακουργιοδικείου συνεχάρη το ζεύγος των δημοσιογράφων και είπε πως είναι πρώτη φορά που συναντάει μια τέτοια αντιμετώπιση. Οι παραπονούμενοι μάλιστα δεν ζήτησαν διάταγμα αποζημίωσης.

Ο δικηγόρος του 35χρονου, Σάββας Ζαννούπας ωστόσο στη δικάσιμο της Δευτέρας (7/10) εξέφρασε την πρόθεση του πελάτη του να διευθετήσει ένα ποσό προς αποζημίωση και ζήτησε μια προθεσμία δέκα ημερών επί τούτου.

Σημειώνεται πως το 2ο πρόσωπο που είχε συλληφθεί για την υπόθεση απαλλάχθηκε των κατηγοριών 1 και 4 που αφορούν την συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Η υπόθεση ορίστηκε για τις 14.10.2019.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως ο κατηγορούμενος παραμείνει υπό κράτηση.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top