ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΛΕΑΝΤΡΟ: Ίσως η καλύτερη μεταγραφή χειμώνα της Ομόνοιας – Το κλάμα στα αποδυτήρια και το RESPECT στον πράσινο λαό

ΛΕΑΝΤΡΟ: Ίσως η καλύτερη μεταγραφή χειμώνα της Ομόνοιας – Το κλάμα στα αποδυτήρια και το RESPECT στον πράσινο λαό

Ο 37χρονος Βραζιλιάνος, Λεάντρο Μαρκολίνι αποφάσισε να κρεμάσει τα παπούτσια και φυσικά οι Ομονοιάτες όπως και η Ομόνοια δεν τον ξεχνάνε.

Ένας παίκτης που ήρθε στην Κύπρο τον Ιανουάριο του 2010 από την Ντέμπρετσεν στην σκιά των μεταγραφών Κακά και Ρενχίφο όμως αποδείχθηκε στη συνέχεια… λίρα εκατό αφού έκατσε για πέντε περίπου χρόνια και κατέκτησε 5 τίτλους, μεταξύ άλλων και το τελευταίο πρωτάθλημα της Ομόνοιας το 2010.

Δεν είναι λίγοι που υποστηρίζουν πως ίσως ήταν μια από τις καλύτερες μεταγραφές στη χειμερινή περίοδο που έκανε η Ομόνοια. Και δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να πετύχεις καλό παίκτη Ιανουάριο μήνα.

Το τριφύλλι όχι μόνο έφερε ένα πολυεργαλείο στο νησί μας αφού αγωνίστηκε ως αριστερό μπακ, κεντρικός αμυντικός και αριστερό εξτρέμ ενώ διέπρεψε ως κεντρικός μέσος αλλά και έναν παίκτη που έγινε αρχηγός και αγάπησε το τριφύλλι όσο λίγοι.

Και παρά το γεγονός ότι αποχώρησε με βαριά καρδιά το 2015 στα 33 του έπαιξε για ακόμη πέντε χρόνια στην Φερεντσβάρος, όπου και έκλεισε τώρα την καριέρα του.

Ούτε και η Ομόνοια τον ξέχασε αφού τον αποχαιρέτησε με μια ξεχωριστή ανακοίνωση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ενώ και ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για το τριφύλλι αλλά και τον απέραντο σεβασμό του προς τους Ομονοιάτες.

«Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι το πάθος των οπαδών της ομάδας. Είναι απίστευτο, θυμάμαι όταν πήραμε το πρωτάθλημα τι γινόταν όπου και αν πήγαινα. Ειδικά όμως δεν μπορώ να μην ξεχάσω τις συγκεντρώσεις που έκανε η διοίκηση για να βρει λεφτά, υπήρχαν άνθρωποι που δεν κράταγαν χρήματα για τους εαυτούς τους αλλά έδιναν ότι μπορούσαν για την ομάδα έτσι ώστε να ξεπεράσει τα οικονομικά προβλήματα. Τρομερές καταστάσεις που δεν μπορείς να ξεχάσεις ποτέ και νομίζω ότι τέτοια ανταπόκριση από πλευράς οπαδών δεν θα συναντήσω πουθενά. Οι φίλοι της Ομόνοιας είναι παράδειγμα προς μίμηση, είναι μοναδικοί», είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην Sportday τον Μάιο του 2015 μετά την αποχώρηση του από την Ομόνοια.

Στην ίδια συνέντευξη είχε αποκαλύψει και τι έγινε στο τελευταίο του ματς με την Ομόνοια: «Ναι αν και προσπάθησα να μην γίνει κάτι τέτοιο όταν πήγα στα αποδυτήρια και ήμουν μόνος μου έκλαψα. Ηταν μια αλλαγή στο 44ο λεπτό όπως ο αριθμός στη φανέλα μου, ένα δώρο από τον προπονητή μου για μένα και τον κόσμο, με τους παίκτες να έρχονται όλοι κοντά μου σε μία αξέχαστη στιγμή που όσες φορές και αν τη βλέπω στο βίντεο θα συγκινούμαι. Θα τη διηγούμαι στα παιδιά μου και στα εγγόνια μου αυτή τη στιγμή γιατί πραγματικά ήταν μοναδική».

Δείτε βίντεο από την τελευταία νίκη της Ομόνοιας επί του ΑΠΟΕΛ τον Απρίλιο του 2013, με τον Λεάντρο να πετυχαίνει το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ένα γκολ το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα καλύτερα της καριέρας του:

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top