ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πιάστηκαν 'όμηροι' στις μπουλντόζες γνωστού εργολάβου 28 κτηνοτρόφοι στα Πολεμίδια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Πιάστηκαν 'όμηροι' στις μπουλντόζες γνωστού εργολάβου 28 κτηνοτρόφοι στα Πολεμίδια -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δώδεκα χρόνια όμηροι μίας κατάσταση που δεν έχουν ευθύνη βρίσκονται οι ιδιοκτήτες κτηνοτροφικών μονάδων στα Κάτω Πολεμίδια.

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη

Μετά από υπουργική απόφαση για μετακίνηση τους από τουρκοκυπριακή γη όπου βρίσκονται από το 1981, σε άλλη περιοχή πιο βόρεια που θα είχε απαλλοτριωθεί, με σκοπό την επέκταση της οικιστικής περιοχή του Δήμου. 

Από 2007 και παρότι οι κτηνοτρόφοι με θέρμη δέχθηκαν την υπουργική απόφαση, δεν έχει προωθεί καμία ουσιαστική ενέργεια από το Δήμο Κάτω Πολεμδιών για μετακίνηση τους, με αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να λειτουργούν στην περιοχή είκοσι οκτώ κτηνοτροφικές μονάδες, με πέραν των δέκα χιλιάδων ζώων. 

Μιλώντας στο ThemaOnline, κτηνοτρόφος, ανέφερε ότι στο διάστημα που μεσολάβησε συνέχιζαν να δραστηριοποιούνται στην περιοχή, πλέον θεωρούμενοι από τις Τοπικές Αρχές παράνομοι χωρίς να έχουν οι ίδιοι για αυτό καμία απολύτως ευθύνη.

"Είναι οι μόνοι κτηνοτρόφοι Παγκύπρια, που δεν μπορούν να λάβουν ευρωπαϊκή βοήθεια ή να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε αναβάθμιση των μονάδων τους, καθώς ό,τι και εάν κάνουν θεωρούνται παράνομοι. Την ίδια ώρα στην περιοχή ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών, λειτουργεί σκουπιδότοπο" μας ανέφερε. 

Σύμφωνα με όσα είπε ο εν λόγω κτηνοτρόφος, το ποτήρι για αυτούς ξεχείλισε όταν την τουρκοκυπριακή γη αγόρασε γνωστός μεγαλο-εργολάβος, για την κατασκευή έργων για δικό του όφελος, από τον Τουρκοκύπριο ιδιοκτήτη.

Και πριν καλά καλά ξεκαθαρίσει το όλο ζήτημα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που κατέχει το ThemaOnline, οι μπουλντόζες του εργολάβου έπιασαν δουλειά στην περιοχή, με τους κτηνοτρόφους να είναι έρμαιο στα χέρια του, ενώ μάλιστα ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών έχει εκδώσει διάταγμα για κατεδάφιση έξι κτηνοτροφικών υποστατικών, τα οποία στεγάζουν πέραν των 2.500 ζώων. 

Οι κτηνοτρόφοι οργανώνονται και την Τρίτη (15/10) στις 8 το πρωί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας, με γεωργικά μηχανήματα και κρατώντας πλακάτ, από την κτηνοτροφική περιοχή προς το Δημαρχείου, όπου θα κλείσουν το δρόμο για περίπου μία ώρα. Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι αγροτικές οργανώσεις, ενώ κλήθηκαν και βουλευτές. 




 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top