ΕΛΚ: Καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στη Β.Α.Συρία και καλεί την Τουρκία σε αυτοσυγκράτηση

ΕΛΚ: Καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στη Β.Α.Συρία και καλεί την Τουρκία σε αυτοσυγκράτηση

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα καταδικάζει τις στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στη Βορειοανατολική Συρία και καλεί την Τουρκία σε αυτοσυγκράτηση, σύμφωνα με γραπτή δήλωση, που εκδόθηκε μετά το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων που διεξήχθη χθες στο Λουξεμβούργο.

Πιο συγκεκριμένα, "μετά τις μονομερείς στρατιωτικές ενέργειες της Τουρκίας στη Βορειοανατολική Συρία", ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Joseph Daul, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Εξ ονόματος του ΕΛΚ, καταδικάζω σθεναρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Βορειοανατολική Συρία και καλώ την Τουρκία να ασκήσει πλήρη αυτοσυγκράτηση και να αποσύρει αμέσως τις δυνάμεις της. Οι μονομερείς ενέργειες θα αποσταθεροποιήσουν περαιτέρω την περιοχή και θα επιδεινώσουν την ανθρωπιστική κρίση".

"Είναι σαφές ότι οι ενέργειες της Τουρκίας θα έχουν επιζήμιες συνέπειες για την ήδη επισφαλή ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή. Θα προκαλέσουν περαιτέρω μετακινήσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αύξηση των προσφύγων και των εσωτερικά εκτοπισμένων στη Συρία, τις περιοχές και πέραν αυτής. Ζητάμε επίσης την ειδική προστασία των δικαιωμάτων των αμάχων και των ευάλωτων πληθυσμών, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων, με ιδιαίτερη μέριμνα για τη χριστιανική κοινότητα της περιοχής".

"Η ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής είναι σε κίνδυνο. Είμαι επίσης εξαιρετικά ανήσυχος για το γεγονός ότι οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας κινδυνεύουν να δημιουργήσουν τις συνθήκες που επιτρέπουν την επανεμφάνιση των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS). Αυτό υπονομεύει τις εκτεταμένες προσπάθειες του Διεθνούς Συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της ηπείρου μας. Συγκεκριμένα, η διαφυγή των συλλεγέντων μαχητών ISIS είναι ανησυχητική".

"Ενώ παραμένουμε δεσμευμένοι για την ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αναγνωρίζουμε επίσης τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με τα νότια σύνορά της. Ωστόσο, αυτές οι ανησυχίες μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο μέσω πραγματικού πολιτικού διαλόγου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας πολιτικής μετάβασης όπου όλα τα συριακά κόμματα εντάσσονται στη διαδικασία της Γενεύης υπό την ηγεσία του ΟΗΕ", καταλήγει ο Πρόεδρος του ΕΛΚ.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Καρφιά» Αναστασιάδη προς ΔΗΣΥ: «Δυστυχώς έχουμε παρεκκλίνει από την ορθή πορεία» - Ετοιμάζει παρέμβαση

«Καρφιά» Αναστασιάδη προς ΔΗΣΥ: «Δυστυχώς έχουμε παρεκκλίνει από την ορθή πορεία» - Ετοιμάζει παρέμβαση

Με ηχηρή παρέμβαση και ξεκάθαρα μηνύματα προς την ηγεσία και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού, εμφανίστηκε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά την παρουσίαση του έργου του ευρωβουλευτή της παράταξης Λουκά Φουρλά.

BEST OF TOTHEMAONLINE