ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοκρατική Παράταξη: «Η εμπορία προσώπων αποτελεί ντροπή για τη σύγχρονη ανθρωπότητα»

Δημοκρατική Παράταξη: «Η εμπορία προσώπων αποτελεί ντροπή για τη σύγχρονη ανθρωπότητα»

Η εμπορία προσώπων αποτελεί ντροπή και όνειδος για τη σύγχρονη ανθρωπότητα, αναφέρει η Δημοκρατική Παράταξη, σε ανακοίνωση της με αφορμή την αυριανή Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων.

«Για να έχουμε μια πιο ανθρώπινη κοινωνία, απαλλαγμένη από τέτοιου είδους εγκλήματα, οφείλουμε όλοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα για την αντιμετώπιση της. Η εμπορία ανθρώπων, γνωστή και με τον αγγλικό όρο trafficking, έχει ως αντικείμενα κυρίως την εξαναγκαστική εργασία, τη σεξουαλική εκμετάλλευση και την αφαίρεση οργάνων και ιστών του σώματος. Υπολογίζεται ότι αποφέρει περίπου 25,7 δις ευρώ κάθε χρόνο, από τα οποία τα 22,6 δις προέρχονται από τη σεξουαλική εκμετάλλευση», προσθέτει.

Επισημαίνει, τέλος, ότι η Κύπρος σημειώνει μια σταθερή πορεία προόδου στον καίριο αυτό τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια, «ωστόσο η ανάγκη για ρύθμιση μέτρων, κυρίως όσον αφορά στην πρόληψη θα πρέπει να παραμείνει στις άμεσες προτεραιότητές μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top