ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανός ΥΠΑΜ για Συρία: «Αποτελούν εγκλήματα πολέμου - Υπόλογη η κυβέρνηση της Τουρκίας»

Αμερικανός ΥΠΑΜ για Συρία: «Αποτελούν εγκλήματα πολέμου - Υπόλογη η κυβέρνηση της Τουρκίας»

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, δήλωσε πως η Τουρκία φαίνεται να έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στη Συρία και πρέπει να λογοδοτήσει.

«Έχω δει τις αναφορές, προσπαθούμε να τις παρακολουθήσουμε. Είναι φρικτές και αν είναι ακριβείς – και υποθέτω πως είναι ακριβείς – θα αποτελούν εγκλήματα πολέμου», τόνισε ο Έσπερ σε συνέντευξή του στο CNN.

«Όσοι ευθύνονται θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι, σε πολλές περιπτώσεις αυτή θα είναι η κυβέρνηση της Τουρκίας. Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν», πρόσθεσε. 

Να σημειωθεί ότι σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας τόνισε πως ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «φέρει την πλήρη ευθύνη» για την τουρκική εισβολή στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων «ενδεχόμενων εγκλημάτων πολέμου».

Είχε επίσης καταγγέλει έντονα την «απαράδεκτη» τουρκική επίθεση στη Συρία εκτιμώντας πως είχε ως αποτέλεσμα την «απελευθέρωση πολυάριθμων επικίνδυνων κρατουμένων» μελών του Ισλαμικού Κράτους.

Η δήλωσή του στο CNN αποτελεί την πιο σαφή διατύπωση της στάσης του επικεφαλής του Πενταγώνου ότι η Τουρκία θα πρέπει να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου.

Ερντογάν: Δεν εφαρμόστηκαν οι υποσχέσεις για αποχώρηση των Κούρδων μετά τη λήξη των 120 ωρών

Κατά την επιστροφή του από το Σότσι της Ρωσίας, ο Τούρκος Πρόεδρος ρωτήθηκε για την λήξη της διορίας των 120 ωρών για αποχώρηση των Κούρδων μαχητών (YPG) από τη βόρειο Συρία και είπε ότι «θα κάνουμε τα βήματα που πρέπει. Αν υποχωρήσουμε θα ανοίξουμε τον δρόμο του YPG. Οι υποσχέσεις δεν εφαρμόστηκαν».

ΗΠΑ: Δεκάδες τζιχαντιστές του ISIS αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την εισβολή της Τουρκίας

Ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Συρία, Τζέιμς Τζέφρι δήλωσε την Τρίτη πως «δεκάδες» τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από την έναρξη της εισβολής του τουρκικού στρατού στη βορειοανατολική Συρία.

«Θα έλεγα δεκάδες αυτή τη στιγμή», τόνισε κατά την ακρόασή του σε Επιτροπή του Κογκρέσου όταν ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Κουνς τον ρώτησε αν γνωρίζει πόσοι «σκληροπυρηνικοί» μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης έχουν αφεθεί ελεύθεροι.


 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top