ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λουκαΐδης για Παγκ. Συνέδριο ΑΚΕΛ: «Σκεφτόμαστε μόνο το καλό του τόπου» - Ο Αναστασιάδης δεν προσκάλεσε το ΑΚΕΛ

Λουκαΐδης για Παγκ. Συνέδριο ΑΚΕΛ: «Σκεφτόμαστε μόνο το καλό του τόπου» - Ο Αναστασιάδης δεν προσκάλεσε το ΑΚΕΛ

Η εκλογή νέας ηγεσίας στο ΑΚΕΛ, στο παγκύπριο συνέδριο του κόμματος, που είναι προγραμματισμένο για τις 11 με 14 Ιουλίου του επόμενου έτους, έχει αρχίσει να συζητείται στους  δημοσιογραφικούς κύκλους και στο εσωτερικό του κόμματος.

Του Ανδρέα Πογιατζή

Εντούτοις, ακόμα είναι νωρίς για να γνωρίζουμε ποιοι θα διεκδικήσουν την θέση του Γενικού Γραμματέα, του κόμματος, αφού ακόμη είναι άγνωστο για το αν ο νυν Γενικός Γραμματέας, Άντρος Κυπριανού, επιθυμεί να επανεκλεγεί στην ηγεσία του ΑΚΕΛ, ή αν θα κάνει στην άκρη για να λάβει το χρίσμα ένας άλλος.

Όπως είθισται, σε τέτοιες ενδοκομματικές διαδικασίες, δεν υπάρχουν εκπλήξεις και είτε η ηγεσία θα παραμένει η ίδια, είτε τα ηνία αναλαμβάνει κάποιος ο οποίος τράβηξέ πολύ κουπί και έχει πολλά χρόνια υπηρεσίας στο κόμμα. Ο Στέφανος Στεφάνου, και ο Γιώργος Λουκαΐδης, είναι δύο πρόσωπα για τα οποία γίνεται αναφορά, πως θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΑΚΕΛ, αφού αμφότεροι έχουν πάρει στους ώμους τους το κόμμα εδώ και πολλά χρόνια στο επικοινωνιακό κομμάτι. 

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα, για τις προπαρασκευαστικές εργασίες ενόψει του παγκυπρίου συνεδρίου του ΑΚΕΛ,  ο Γίωργος Λουκαΐδης, δήλωσε στο ThemaOnline, πως ακόμη είναι νωρίς για να συζητείται η νέα ηγεσία του ΑΚΕΛ, και πως όλες οι ζυμώσεις θα γίνουν εντός του κόμματος, αφήνοντας να εννοηθεί πως θα τηρηθεί πάσα μυστικότητα για το τι θα συμβεί στο συνέδριο. Εντούτοις, ο κ. Λουκαΐδης δεν  διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να διεκδικεί την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ανέφερε επίσης πως αυτή την στιγμή το κόμμα δεν σκέφτεται την εκλογή νέας ηγεσίας, αλλά προέχουν θέματα για το καλό του τόπου και εκεί είναι επικεντρωμένοι, στα προβλήματα δηλαδή που αντιμετωπίζει η Κύπρος.

Κληθείς να σχολιάσει τις επαφές του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τους ηγέτες των κομμάτων, και αν το ΑΚΕΛ βρίσκεται σε αυτά τα κόμματα, ο ίδιος μας δήλωσε πως, ο Πρόεδρος φαίνεται να έκανε τις επιλογές του, το ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ δηλαδή, και δεν έκανε καμία έκκληση προς το ΑΚΕΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top