ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλά κρατεί η κόντρα κυβέρνησης και ΑΚΕΛ – «Ποιος θέλει να επενδύσει σε χώρα που η κυβέρνηση την οδηγούσε σε πτώχευση;»

Καλά κρατεί η κόντρα κυβέρνησης και ΑΚΕΛ – «Ποιος θέλει να επενδύσει σε χώρα που η κυβέρνηση την οδηγούσε σε πτώχευση;»

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ, η οποία ξέσπασε λόγω των πολιτογραφήσεων, αυτή την φορά με τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Πρόδρομο Προδρόμου.

Ο κ. Προδρόμου έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter, «Λογικό να υπήρχαν πολύ λιγότερες αιτήσεις στο Επενδυτικό Πρόγραμμα πριν το 2013. Ποιός θέλει να επενδύσει σε χώρα που η κυβέρνηση την οδηγούσε σε πτώχευση; Η αύξηση των αιτήσεων οδήγησε την Κυβέρνηση πέρσι σε αυστηρότερα κριτήρια και ελέγχους», θέλοντας να σχολιάσει την τοποθέτηση του ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ, σε τοποθέτηση του δήλωσε προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο λέγοντας πως «Θα ήταν χρήσιμο ο κύριος Προδρόμου να συνεννοείται με τον Πρόεδρο προτού κάνει δηλώσεις, για να μην τον εκθέτει περισσότερο και ανεπανόρθωτα.»

Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ επιτέθηκε στην Κυβέρνηση με γραπτή δήλωσε η οποία ανέφερε πως «Ο κ. Προδρόμου να απευθυνθεί στο δικηγόρο του κ. Αμπράμοφ: Το Νίκο Αναστασιάδη. Θα ήταν χρήσιμο ο κύριος Προδρόμου να συνεννοείται με τον Πρόεδρο προτού κάνει δηλώσεις, για να μην τον εκθέτει περισσότερο και ανεπανόρθωτα.

Πράγματι, ο Ρώσος επιχειρηματίας κ. Αμπράμοφ, που δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά στην Κύπρο από το 2006, αιτήθηκε το 2010 την παραχώρηση υπηκοότητας. Αφού πληρούσε τα κριτήρια και μέχρι τότε τίποτα δεν είχε καταγγελθεί εναντίον του, η αίτηση του εγκρίθηκε. Αν ο κ. Προδρόμου έχει άλλη σχετική ερώτηση δεν έχει παρά να μεταβεί δίπλα, στο γραφείο του Προέδρου Αναστασιάδη και να τον ρωτήσει επί αυτού, διότι ο κ. Αμπράμοφ ήταν πελάτης του Νίκου Αναστασιάδη. Δεν μπορεί, κάτι περισσότερο θα ξέρει ο κ. Αναστασιάδης.

Νωρίτερα ο κ. Προδρόμου δήλωσε πως «η σημερινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ παρερμηνεύει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχέση με τις έρευνες για πολιτογραφήσεις», προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «έχει δημόσια τοποθετηθεί ζητώντας οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται, να υποδείξει αν υπήρξε έστω και μια περίπτωση εύνοιας ή ατασθαλίας σχετικά με αυτές τις αιτήσεις».

Επίσης, δήλωσε πως «κανονικά θα έπρεπε να προξενεί κατάπληξη όταν αυτοί που κυβερνούσαν και εισήγαγαν και εφάρμοσαν ένα πρόγραμμα, μετά  έρχονται και να επικρίνουν την επόμενη Κυβέρνηση για αυτό το ίδιο πρόγραμμα», προσθέτοντας ότι «όταν, όμως, πρόκειται για το ΑΚΕΛ δεν μας προκαλεί εντύπωση", καθώς αυτό "είναι ενδεικτικό της ποιότητας της αντιπολίτευσης».

Επιπλέον, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι «όταν το ΑΚΕΛ επικαλείται έρευνες για το ποιόν των επενδυτών και την ποιότητα χρήματος, όπως αναφέρουν, στο μυαλό κάποιου έρχεται η δήλωση του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη σχετικά με Ρώσο μεγιστάνα, για τον οποίον υπήρξαν διεθνώς καταγγελίες και ο Υπουργός της Κυβέρνησης του ΑΚΕΛ αιτιολόγησε την πολιτογράφηση του λέγοντας πως ΄είναι τέτοιες οι οικονομικές δραστηριότητες του κ. Αμπράμοφ που εκτιμούμε ότι θα είναι επωφελείς για την Κύπρο’».

Ανδρέας Πογιατζή 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top