ΙΡΑΝ: Ακρωτηρίασαν και τα δύο χέρια ενός άνδρα που ομολόγησε 28 κλοπές

ΙΡΑΝ: Ακρωτηρίασαν και τα δύο χέρια ενός άνδρα που ομολόγησε 28 κλοπές

Αντιδράσεις προκάλεσε η είδηση οτι ενας Ιρανός, καταδικασμένος για πολλές κλοπές, ακρωτηριάστηκε και στα δύο χέρια σε φυλακή της πόλης Σάρι, στο βόρειο Ιράν.

 

Το γεγονός ανακοίνωσαν οι τοπικές δικαστικές αρχές. Αμέσως, την ενέργεια αυτή καταδίκασε η Διεθνής Αμνηστία.

Ο άνδρας είχε ομολογήσει 28 κλοπές, διέπραξε τα αδικήματα στην πόλη Μαχμουνταμπάντ και στα περίχωρά της. Σύμφωνα με το τμήμα δικαιοσύνης της επαρχίας Μαζανταράν, του ακρωτηρίασαν και τα δύο χέρια την Τετάρτη 23/10. 

«Ο προμελετημένος ακρωτηριασμός ανθρώπων δεν συνιστά δικαιοσύνη. Είναι μια αποκρουστική καταπάτηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», δήλωσε ο Σαλέζ Χιγκαζί, ο αναπληρωτής διευθυντής της Αμνηστείας για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. «Οι μεταρρυθμίσεις του ιρανικού ποινικού κώδικα που θα μπορούσαν να έχουν θέσει τέλος σε αυτές τις σκανδαλώδεις πρακτικές θα έπρεπε να έχουν γίνει προ πολλού», πρόσθεσε.


Απο τον ιρανικό ποινικό κώδικα προβλέπεται ο ακρωτηριασμός. Βασίζεται στη σαρία, για αδικήματα όπως κλοπές κατά συρροή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σαφής στήριξη Χριστοδουλίδη στην ιστορική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου – Η ανάρτηση του ΠτΔ εν μέσω αντιδράσεων

Σαφής στήριξη Χριστοδουλίδη στην ιστορική θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου – Η ανάρτηση του ΠτΔ εν μέσω αντιδράσεων

Με μια ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης κάνει το δικό του σχόλιο με αφορμή την συζήτηση που ξέσπασε με φόντο την θυσία του Γρηγόρη Αυξεντίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE