ΚΥΠΡΟΣ

Κυνηγούν πρωτάθλημα και άνοδο

Κυνηγούν πρωτάθλημα και άνοδο

Τον τίτλο στο Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β΄ Κατηγορίας στην καλαθόσφαιρα θα διεκδικήσουν στις 16:00 η Αναγέννηση Γερμασόγειας και ο Αχιλλέας Αγρού, οι οποίες θα αναμετρηθούν στον τελικό που θα διεξαχθεί στο «Λευκόθεο».

Οι δύο ομάδες κατάφεραν να διάγουν επιτυχώς μία δύσκολη χρονιά, σε ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να φτάσουν μέχρι τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, με τη νικήτρια να κερδίζει αυτόματα και την άνοδό της στην Α΄ Κατηγορία. Επιθυμία, πάντως, και των δύο ομάδων είναι τη νέα χρονιά να παρουσιαστούν στη μεγάλη κατηγορία, με την Αναγέννηση να είναι πιο έτοιμη και από οικονομικής πλευράς, ενώ στον Αγρό τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Προερχόμενες από δύο διαφορετικούς ομίλους, οι δύο φιναλίστ δεν είχαν την ευκαιρία να μάθουν από πρώτο χέρι τα μυστικά του αντιπάλου τους, έστω και αν συναντήθηκαν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, με την Αναγέννηση να κερδίζει μέσα στο γήπεδό της με 69-59. Και οι δυο τους τερμάτισαν μάλιστα στη δεύτερη θέση του ομίλου τους, δεχόμενες ήττες μόνο από τους πρωτοπόρους και αήττητους ΑΠΟΠ στον Α΄ και Αχιλλέα Καϊμακλίου στο Β΄. Όμως, στα πλέι-οφ ανέβασαν απόδοση με τον Αχιλλέα να φτάνει στον τελικό αήττητος (απέκλεισε κατά σειρά Αστέρα και ΑΠΟΠ), ενώ η Αναγέννηση γνώρισε μία ήττα στα ημιτελικά από την ΑΕ Ζακακίου, έχοντας πρώτα βγάλει εκτός τον Ονήσιλο.

Στόχο τους στον τελικό του «Λευκοθέου» είναι να παρουσιάσουν αμυντική διάθεση, προσπαθώντας να σταματήσουν τα αντίπαλα πλεονεκτήματα και να επιβάλουν το παιχνίδι τους. Αναμένεται ανταγωνιστικός αγώνας, καθώς και οι δύο ομάδες διαθέτουν καλό υλικό στο ρόστερ τους και μπορούν να σκοράρουν και κοντά και μακριά από το καλάθι. Κοινό γνώρισμά τους το ότι και οι δύο έχουν προπονητή - καλαθοσφαιριστή, τον Ηράκλη Πιττάκα η Αναγέννηση και τον Κύπρο Γρηγορίου ο Αχιλλέας Αγρού, παιδιά της Λεμεσού και οι δύο, με καλή παρουσία τα προηγούμενα χρόνια σε ομάδες Α΄ Κατηγορίας. Στο γήπεδο αναμένεται να υπάρχουν αρκετοί φίλοι και των δύο ομάδων, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τη μάχη της εξέδρας και να δώσουν ώθηση στους καλαθοσφαιριστές τους για καλύτερη παρουσία. Σημειώνουμε, τέλος, πως η Αναγέννηση Γερμασόγειας έχει πανηγυρίσει άλλες δύο φορές το Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Ανδρών Β΄ Κατηγορίας (2008, 2012), χωρίς ωστόσο να ανέλθει στην Α΄. Αντίθετα, ο Αχιλλέας Αγρού είχε παρελθοντικά αρκετές συμμετοχές στην ανώτερη κατηγορία, έχοντας πανηγυρίσει τίτλο στη Β΄ το 1998.

*Τον τελικό του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Β΄ Κατηγορίας, στο «Λευκόθεο» (16:00) θα διευθύνουν οι Χαράλαμπος Σάντος, Ηλίας Κουνελλές και Μιχάλης Στυλιανού.

Πηγή: basketball.org.cy

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top