ΚΥΠΡΟΣ

Λεμεσιανό ντέρμπι για το προβάδισμα τίτλου

Λεμεσιανό ντέρμπι για το προβάδισμα τίτλου

Στη μάχη διεκδίκησης του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών στην καλαθόσφαιρα μπαίνουν στις 17:00 η ΑΕΛ και ο Απόλλωνας, οι οποίες κατάφεραν να ξεπεράσουν επιτυχώς τα εμπόδια των Κεραυνού και ΑΠΟΠ αντίστοιχα.

Η έναρξη των τελικών θα γίνει από το «Νίκος Σολομωνίδης», έδρα της έχουσας το γηπεδικό πλεονέκτημα, ΑΕΛ, η οποία διανύει μία εξαιρετική χρονιά, στην οποία παραμένει αήττητη, έχοντας ήδη κατακτήσει το σούπερ καπ και το κύπελλο. Μάλιστα, οι «γαλαζοκίτρινες» θα κυνηγήσουν κάτι εντυπωσιακό, την κατάκτηση του 10ου συνεχόμενου πρωταθλήματος και συνολικά 14ου στην ιστορία τους, ούσα η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους στις γυναίκες. Ο Απόλλωνας δεν είχε σταθερή λειτουργία του γυναικείου τμήματος και θα βρεθεί στην τελική φάση μόλις για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Η προϊστορία, το υλικό που διαθέτουν οι δύο ομάδες, καθώς και το πλεονέκτημα έδρας, καθιστούν την ΑΕΛ ως το φαβορί και γι’ αυτόν τον τίτλο, με τον Απόλλωνα να κυνηγά την έκπληξη, αφού θα έχει λογικά λιγότερο άγχος από την αντίπαλό του. Αυτό που θέλουν περισσότερο οι «κυανόλευκες» είναι να φανούν πιο ανταγωνιστικές από ό,τι στους αγώνες της κανονικής περιόδου, στους οποίους η ΑΕΛ πήρε δύο εύκολες νίκες (69-47 εκτός και 67-43 εντός). Όπως μας ανέφεραν οι προπονητές των δύο ομάδων, η ΑΕΛ κυριαρχεί κατά κράτος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ ο Απόλλωνας έχει περισσότερες ικανές επιλογές στα γκαρντ, με τις «γαλαζοκίτρινες» να υπερτερούν συντριπτικά στην εμπειρία.

 «Έφτασε η στιγμή που περιμέναμε όλοι και για την οποία δουλεύουμε ολόκληρη τη χρονιά. Τώρα πρέπει να βγάλουμε στο παρκέ τον καλύτερό μας εαυτό και να κερδίσουμε αυτό για το οποίο κάναμε τόσες θυσίες. Η ΑΕΛ έχει μεγάλη ιστορία στη γυναικεία καλαθόσφαιρα με 9 σερί πρωταθλήματα και πάμε για το 10ο συνεχόμενο. Σεβόμαστε την ομάδα του Απόλλωνα, αλλά έχω εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνατότητες. Οι παίκτριές μου σε κάθε προπόνηση δείχνουν καθημερινά πως διψούν για την κατάκτηση και αυτού του τίτλου. Πρέπει να κατέλθουμε συγκεντρωμένες στους τελικούς, ιδιαίτερα στον πρώτο, να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που μπορούμε και να μην δώσουμε στον Απόλλωνα την ευκαιρία να πιστέψει πως μπορεί να μας κερδίσει. Έχουν μεν καλά γκαρντ και θα πρέπει η άμυνά μας να είναι σε εγρήγορση στην περιφέρεια, αλλά πιστεύω πως έχουμε τον τρόπο να επιβάλουμε το παιχνίδι μας και να κάνουμε την καλή αρχή για την κατάκτηση και αυτού του πρωταθλήματος». Αυτά μας ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η προπονήτρια και καλαθοσφαιρίστρια της ΑΕΛ, Κάλια Παπαδοπούλου, η οποία δεν αντιμετωπίζει το οποιοδήποτε αγωνιστικό πρόβλημα.

Στον Απόλλωνα αντιμετωπίζουν κάπως διαφορετικά τον τελικό, αφού θα είναι μόλις η πρώτη παρουσία τους στην τελική φάση των πλέι-οφ. «Στόχος για μας είναι η απόκτηση εμπειριών που θα μας βοηθήσει για το μέλλον. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν στους αγώνες με την ΑΕΛ, η οποία είναι το φαβορί με τις έμπειρες παίκτριες που διαθέτει. Άλλωστε αυτές πάνε για τον 10ο συνεχόμενο τίτλο κι εμείς μόλις για τον πρώτο. Θέλουμε να είμαστε τουλάχιστον πιο ανταγωνιστικοί από ό,τι στους αγώνες της κανονικής περιόδου στους οποίους χάσαμε εύκολα. Δεν παύει όμως να είναι ένας τελικός και ένα τοπικό ντέρμπι της Λεμεσού, στο οποίο ελπίζω οι παίκτριές μου να ανταποκριθούν επάξια και να ακολουθήσουν το αγωνιστικό πλάνο το οποίο φτιάχνουμε τις τελευταίες ημέρες. Θα πρέπει να παίξουμε περισσότερο με το μυαλό και να μειώσουμε τα πλεονεκτήματα της ΑΕΛ, χτυπώντας στις αδυναμίες της. Ελπίζω να μας βγει το πλάνο μας και να παραμείνουμε στη διεκδίκηση της νίκης μέχρι τέλους», μας είπε ανάμεσα σε άλλα ο προπονητής του Απόλλωνα, Αλέξης Λεκισβίλι, ο οποίος επίσης δεν αντιμετωπίζει κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα.

Ο πρώτος τελικός των πλέι-οφ του Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών στο «Νίκος Σολομωνίδης» είναι ορισμένος για τις 17:00, με διαιτητές τούς Αντώνη Δημητρίου, Σταύρο Κασκίρη και Στέφανο Στυλιανού.

Πηγή: basketball.org.cy

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top