ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Με ψήφισμα η Βουλή παραπέμπει τον Ντόναλντ Τραμπ – Τι απαντά ο Αμερικανός Πρόεδρος

ΗΠΑ: Με ψήφισμα η Βουλή παραπέμπει τον Ντόναλντ Τραμπ – Τι απαντά ο Αμερικανός Πρόεδρος

Πέρασε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων το ψήφισμα για την έναρξη της επίσημης έρευνας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, με αίτημα την παραπομπή και την αποπομπή του.

Πρόκειται για την υπόθεση που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις πιέσεις που άσκησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ στον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι ούτως ώστε να ενοχοποιηθεί ο πολιτικός του αντίπαλος, Τζο Μπάιντεν.

Στο ψήφισμα που πέρασε με 232 ψήφους υπέρ και 196 κατά, γίνεται αναφορά στα βήματα που θα ακολουθήσει η διαδικασία, με τις ακροάσεις να ανατίθενται στον επικεφαλής της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, Άνταμ Σιφ.

Στην ομιλία της, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, υποστήριξε ότι το κείμενο επισημοποιεί τη συνεχιζόμενη «έρευνα η οποία διενεργείται από τις επιτροπές μας» και ορίζει τη διαδικασία για τα ακόλουθα βήματα, εξαλείφοντας «κάθε αμφιβολία για το εάν η κυβέρνηση Τραμπ μπορεί να αρνείται να παραδώσει έγγραφα, να αποτρέπει καταθέσεις μαρτύρων, να αψηφά δεόντως εγκεκριμένες κλητεύσεις μαρτύρων, να συνεχίζει να παρακωλύει την έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων».

Η αντίδραση του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατήγγειλε σήμερα μέσω twitter «το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην αμερικανική ιστορία», λίγο μετά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων που έδωσε το πράσινο φως στη διεξαγωγή έρευνας για την καθαίρεσή του.

«Είναι άδικο, αντισυνταγματικό και θεμελιωδώς αντιαμερικανικό» σχολίασε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top