ΚΥΠΡΟΣ: Ακόμα και καταζητούμενος πήρε κυπριακό διαβατήριο- Τον ψάχνει η Interpol τον ‘συμπατριώτη’ μας επιχειρηματία - Φωνάζουν οι Οικολόγοι

ΚΥΠΡΟΣ: Ακόμα και καταζητούμενος πήρε κυπριακό διαβατήριο- Τον ψάχνει η Interpol τον ‘συμπατριώτη’ μας επιχειρηματία - Φωνάζουν οι Οικολόγοι

Τη στιγμή που τα δυο μεγάλα κόμματα τσακώνονται σαν μικρά παιδιά και προβαίνουν σε αλληλοκατηγορίες για εσωτερική κατανάλωση, τα δημοσιεύματα μας βομβαρδίζουν αλύπητα με τη σκληρή αλήθεια για τις διαδικασίες και την έλλειψη διαφάνειας στο θέμα των πολιτογραφήσεων.

Σήμερα (Κυριακή 3/11) διαβάζουμε στον κυπριακό Τύπο (εφημερίδα «Πολίτης») για τον Μαλαισιανό καταζητούμενο επιχειρηματία Τζο Λόου, ο οποίος θεωρείται ως ο πλέον καταζητούμενος επιχειρηματίας στον κόσμο. Σημειώνεται ότι η χώρα από την οποία κατάγεται ο κ. Τζο Λόου ανακάλεσε το διαβατήριό του και εμείς του το προσφέραμε απλόχερα!

Με ένα ταξίδι «αστραπή» κατάφερε σε δυο μέρες παραμονής του στην Κύπρο να λάβει κυπριακό διαβατήριο, παρά το γεγονός πως σε έρευνα γι’ αυτόν προέκυψε ότι σε 4 από τα 14 κεφάλαια που ερευνήθηκαν ήταν προβληματικά αφού εντοπίστηκαν τα εξής: πολιτικά εκτεθειμένο πρόσωπο, κατηγορίες εναντίον του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κατηγορίες για απάτη και παραβίαση χρηματοπιστωτικών κανόνων, και άλλοι λόγοι που εμπεριέχουν ρίσκο.

Εναντίον του Τζο Λόου - που φέρεται, μεταξύ άλλων, να έκανε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος πέραν των 400 εκατομμυρίων δολαρίων - εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης, καταζητείται από την Interpol και έχει ζητηθεί η συνδρομή για τον εντοπισμό του από τις αρχές επτά χωρών. Αν και το διάστημα που έγινε η αίτησή του (άνοιξη 2015) δεν ήταν καταζητούμενος το σκάνδαλο που ξέσπασε τότε αφήνει πολλά ερωτηματικά για την έρευνα που έγινε για εκείνον και κατά πόσο οι αρμόδιες Υπηρεσίες λαμβάνουν αντίστοιχες έρευνες υπόψιν τους.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών τονίζει γι’ ακόμη μια φορά πως κρίνεται επιτακτική ανάγκη η ψήφιση της πρότασης Νόμου που έχει κατατεθεί ενώπιον της η Βουλή από τους Οικολόγους, για τη διαφάνεια σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα αλλά και σε ό,τι αφορά τα γραφεία που κάνουν αυτή τη δουλειά αλλά και τις επενδύσεις. Τα πλείστα αντιπολιτευόμενα κόμματα «ταλανίζονται» από μια «ηχηρή» ομερτά για τις πολιτογραφήσεις. Σε τι είδους συμφέροντα είναι άραγε διαπλεκόμενα τα κόμματα; Όλα αυτά τα δυστυχή γεγονότα δεν μπορεί κανένας να τα σβήσει με όσα προστατευτικά μέτρα αν λάβει από τούδε και στο εξής.

Σε μεγάλο βαθμό η ζημιά έχει γίνει και περιπτώσεις όπως του Τζο Λόου και των Καμποτιανών, βρίσκονται εκεί για να μας το υπενθυμίζουν. Γι’ αυτό και πρέπει να ανακληθούν άμεσα και χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Συγκινημένος ο ΠτΔ στα εγκαίνια του πάρκου εις μνήμην του Νικόλα Θεολόγου - Πέφτουν οι υπογραφές για νέα Παιδοογκολογική Κλινική - Δείτε φωτογραφίες

Η Κυβέρνηση επενδύει ουσιαστικά στον τομέα της Υγείας, ενώ αποτελεί ελάχιστη υποχρέωσή μας να παραμείνουμε αρωγοί, συνεργάτες και κινητήρια δύναμη σε κάθε προσπάθεια που μετατρέπει τη γνώση σε θεραπεία και την ευαισθητοποίηση σε πράξη, ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα εγκαίνια του Πάρκου Νικόλα Θεολόγου – Εις μνήμη των παιδιών που έφυγαν από καρκίνο, τα οποία έλαβαν χώρα την Τετάρτη στη Λακατάμεια.

BEST OF TOTHEMAONLINE