ΥΓΕΙΑ

Ενημερώσου και εσύ για τα 68 νέα επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία σου

Ενημερώσου και εσύ για τα 68 νέα επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία σου

Πληθαίνει ολο και περισσότερο η λίστα με τα επικίνδυνα για την υγεία προϊόντα.

 

Εξήντα-οκτώ προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλειά έχουν κοινοποιηθεί την εβδομάδα που αρχίζει στις 28/10/2019 στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Επικίνδυνα Προϊόντα που δεν είναι τρόφιμα (GRAS-RAPEX – Report 44) του οποίου, η αρμόδια αρχή στην Κύπρο είναι η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα προϊόντα αυτά εντοπίστηκαν στις αγορές διαφόρων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη συνέχεια κοινοποιήθηκαν στο Σύστημα GRAS-RAPEX.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν για τα επικίνδυνα προϊόντα στην ιστοσελίδα της ΥΠΚ στη διεύθυνση www.consumer.gov.cy.
Τα 68 προϊόντα κατανεμήθηκαν για σκοπούς ελέγχου της αγοράς ως ακολούθως: Δεκαπέντε (15) στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, είκοσι (20) στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, δεκαπέντε (15) στο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, οκτώ (8) στο Τμήμα Φαρμακευτικών Υπηρεσιών, εφτά (7) στο Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ένα (1) στο Τμήμα Περιβάλλοντος, ένα (1) στην Υπηρεσία Μεταλλείων και ένα (1) στον Τομέα Κατασκευαστικών Προϊόντων.

Τα προϊόντα που αφορούν την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή καθώς και οι αντίστοιχοι συνεπαγόμενοι κίνδυνοι περιγράφονται στον πίνακα που ακολουθεί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top