ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Κυρίαρχο θέμα η απόφαση του υπουργικού για πολιτογραφήσεις και οι σχετικές δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

Κυρίαρχο θέμα η απόφαση του υπουργικού για πολιτογραφήσεις και οι σχετικές δηλώσεις Αρχιεπισκόπου

Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το θέμα των πολιτογραφήσεων και η ανάκληση 26 υπηκοοτήτων και η μη αποκατάσταση της παραλιακής περιοχής της Αγίας Νάπας, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Μαλαισιανού καταζητούμενου Jho Low, είναι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται ο κυπριακός Τύπος την Πέμπτη (07/11).

Ακόμη, οι τουρκικές προκλήσεις στην άσκηση «Μέδουσα 9» που διεξάγεται στην περιοχή της Κρήτης και στην οποία συμμετέχουν Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος και οι αντιδράσεις για τις χρεώσεις τραπεζών, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «8 μέτρα για τις πολιτογραφήσεις» γράφει ότι ύστερα από απόφαση του Υπουργικού λήφθηκαν μέτρα για το θέμα των πολιτογραφήσεων. Αφαιρούνται τα διαβατήρια από 26 πρόσωπα, μεταξύ αυτών, και τέσσερα που δόθηκαν επί διακυβέρνησης Χριστόφια ενώ τριμελής επιτροπή υπό την προεδρία της Γενικής Λογίστριας θα εξετάσει τις διαδικασίες και θα υποβάλει έκθεση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με έρευνα στα κατεχόμενα για το κυπριακό με δείγμα 4.267 άτομα, χάνει έδαφος ο Ακιντζί. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις αντιδράσεις για τις χρεώσεις των τραπεζών.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Μετά τον διασυρμό, ανάκληση διαβατηρίων» γράφει ότι μέσω των παρόχων τους θα ενημερωθούν οι 26 ξένοι επενδυτές – του Jho Low συμπεριλαμβανομένου – για την απόφαση έκδοσης διατάγματος αποστέρησης της πολιτογράφησης τους. Η απόφαση του Υπουργικού αφορά πέρα από τον Μαλαισιανό, οκτώ Καμποτζιανούς (από σύνολο 16 που πολιτογραφήθηκαν μεταξύ 2015-2017), δύο Κενυάτες, πέντε Κινέζους, εννέα Ρώσους και έναν Ιρανό. Αλλού γράφει ότι με νέες δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος επανέλαβε πως θα επιστρέψει τα χρήματα που δώρισε ο Jho Low στην Αρχιεπισκοπή, αν του τα ζητήσει. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε επιστολή του Δημάρχου Αγίας Νάπας στον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο για την αποκατάσταση της παραλίας «Άμμος του Καμπούρη» που βρίσκεται μπροστά από το οικόπεδο όπου είναι κτισμένη η κατοικία του Jho Low.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Μαύρη λίστα για διαβατήρια» γράφει ότι το διαβατήριο πίσω από 26 άτομα ζητά σε πρώτο στάδιο η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις ανησυχίες και τις επικρίσεις που δημιουργήθηκαν γύρω από το πρόγραμμα πολιτογράφησης επενδυτών. Αλλού αναφέρεται σε τουρκικές προκλήσεις στην άσκηση «Μέδουσα 9» που διεξάγεται στην περιοχή της Κρήτης και στην οποία συμμετέχουν Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σημαντική ποσοστιαία μείωση της χρέωσης για το Ταμείο ΑΠΕ στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος από το 2020, προτείνεται μέσω του προϋπολογισμού του Ταμείου που κατατέθηκε στη Βουλή. Πρόκειται για μείωση που θα φθάσει τουλάχιστον στο 50% της υφιστάμενης.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αναλάβετε τις ευθύνες σας Πρόεδρε» γράφει ότι την ανάληψη πολιτικών ευθυνών ζητούν το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης από τον ίδιο τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τις σκανδαλώδεις παραχωρήσεις υπηκοοτήτων σε καταζητούμενο της Ιντερπόλ και πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα. Αλλού κάνει λόγο για περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελέστηκε στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Νάπας, όπου βρίσκεται η έπαυλη του Μαλαισιανού καταζητούμενου. Γράφει ότι «τα γεγονότα γύρω από το αλισβερίσι του «επενδυτή» με τον Αρχιεπίσκοπο μαρτυρούν το αόρατο χέρι που εμπόδισε την αποκατάσταση». Σε άλλο θέμα γράφει ότι από την υποστελέχωση, τις μονήρεις βάρδιες και τις «κακές» συμπεριφορές κινδυνεύουν να παραλύσουν οι Πρώτες Βοήθειες στην Πάφο.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Η κυβέρνηση θα ανακαλέσει 26 υπηκοότητες» αναφέρεται στα μέτρα που αποφάσισε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ των οποίων και την αφαίρεση διαβατηρίων από 26 άτομα. Αλλού γράφει ότι η γυναίκα που δέχθηκε επίθεση με καυστικό υγρό στην Λεμεσό βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Σε άλλο θέμα γράφει ότι Ε/κ δίδυμες αδελφές ψάχνουν για τον Τ/κ ετεροθαλή αδελφό τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top