ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εφραίμ ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ και τεράστια ανατροπή με Καραμπάχ!

Εφραίμ ο ΛΥΤΡΩΤΗΣ και τεράστια ανατροπή με Καραμπάχ!

Ο ΑΠΟΕΛ έκανε… άλμα πρόκρισης καθώς επικράτησε στο ΓΣΠ της Καραμπάχ με 2-1 για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ άσχημη εμφάνιση στο α’ μέρος, με τους γαλαζοκίτρινους να κάνουν πολλές λάθος πάσες και μεταβιβάσεις, ενώ παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων ενώ αυτή η εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, μέχρι το 59′, όταν ο Σόουζα ισοφάρισε και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Εκεί, ο ΑΠΟΕΛ έψαξε το δεύτερο γκολ, που θα του έδινε τη νίκη και θα είχε το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση. Το έψαξε, το ήθελε το βρήκε με τον Γιώργο Εφραιμ στο 88′ να διαμορφώνει το τελικό σκορ. Πλέον από τα… πόδια του εξαρτάται η πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην πρώτη φάση του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Στο 10′ ο Γκιντάνα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μετνβέντεφ από κοντά, στο δεύτερο δοκάρι, με κεφαλιά έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν κάνοντας σουτ με τον Μάτιτς και τον Πάβλοβιτς, στο 19′ και 25′ αντίστοιχα, ωστόσο ήταν στην πρώτη περίπτωση ήταν άστοχο, και στη δεύτερη απόκρουσε ο Μπέκοβιτς. Στο 30′ ο Μίτσελ έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπέλετς.

Στο 35′ ο Πάβλοβιτς σκόραρε, αλλά η φάση ήταν σαν να μην έγινε ποτέ, καθώς ο Σέρβος «πιάστηκε» σε θέση οφσάιντ.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο ΑΠΟΕΛ έχασε τη μεγαλύτερη του ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Νικόλα Ιωάννου να κάνει το μακρινό σουτ και τον Μπέκοβιτς να απογειώνεται και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Έτσι, το 1-0 για την ομάδα του Γκουρμπάνοφ, «έκλεισε» το ημίχρονο.

Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η ομάδα του Τόμας Ντολ στην επανάληψη, είχε να ανέβει ένα… βουνό για να μην χάσει την πρόκριση, αλλά αυτοί που απείλησαν ήταν πάλι οι Αζέροι. Στο 50′ ο Μπέλετς έκανε σωτήρια επέμβαση σε κεφαλιά του Μίτσελ.

Η Καραμπάχ συνέχισε ν. Στο 55′ ο Μίτσελ, ανενόχλητος μέσα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ έκανε το κοντρόλ, σούταρε αλλά και πάλι ο Μπέλετς δήλωσε παρών. Στο 56′ ο Ζουμπίρ «δοκίμασε» εκ νέου τον Σλοβένο τερματοφύλακα αλλά και πάλι έδιωξε.

Οι γηπεδούχοι εκεί που έδειχναν να τα έχουν… χαμένα ξαναμπήκαν στο παιχνίδι! Ο Σόουζα στο 59′ ισοφάρισε σε 1-1 με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μάτιτς.

Στο 82′ λίγο έλειψε η Καραμπάχ να κάνει το 2-1, με το πλασέ του Χουσεΐνοφ να περνά λίγο έξω.

Το ίδιο έγινε και ένα λεπτό αργότερα για τον ΑΠΟΕΛ, στο 83′, σε σουτ του Τάμαρι.

Ο Εφραίμ όμως, που πέρασε ως αλλαγή, είχε τον τελευταίο λόγο και στο 88′ έφερε «τούμπα» το ματς. Ο Μάτιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Εφραίμ έκανε το γυριστό σουτ με την μπάλα να κτυπά σε πόδια αμυνομένων και να καταλήγει στα δίκτυα.

Ο ΑΠΟΕΛ πλέον κρατάει στα χέρια του την πρόκριση μετά από τη νίκη-ανατροπή κόντρα στους Αζέρους.

ΑΠΟΕΛ (Ντολ): Μπέλετς, Βούρος, Σάβιτς, Ιωάννου, Μιχαΐλοβιτς, Ζοαοζίνιο (46′ Τάμαρι), Γκέντσογλου (60′ Μπέζιακ), Σόουζα, Μάτιτς, Πάβλοβιτς, Χαλένιους (75′ Εφραίμ)

Καραμπάχ (Γκουρμπάνοφ): Μπέκοβιτς, Γκαράγεφ, Αΐλτον, Μεντβέντεφ, Αράζ, Μίτσελ (83′ Α. Χουσεΐνοφ), Γκιντάνα (16′ Γκεγέ – 76′ Ρομέρο), Σαντίκοφ, Ζουμπίρ, Αλμέιδα, Χουσεΐνοφ

Διαιτητής: Μανουέλ Σιουτενγκρούμπερ (Αυστρία)
Βοηθοί: Ρολάντ Μπράντνερκαϊ, Ρομπέρτ Στεϊνάχερ (Αυστρία)
Tέταρτος: Κρίστοφερ Γιάγκερ (Αυστρία)
Παρατηρητής διαιτησίας: Γιώργος Μπίκας (Ελλάδα)
Παρατηρητής αγώνα: Αριέλ Σέιμαν (Iσραήλ).

 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Δίκη στο Μάτι: Συγκλονίζει ο Άρης Χερουβείμ που έχασε μάνα, αδερφή και δίδυμες ανιψιές στη φωτιά

Μονή Αββακούμ: Σε προχωρημένο στάδιο οι εξετάσεις της Αστυνομίας

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες



Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Σύγκρουση Γενικού Εισαγγελέα - Γενικού Ελεγκτή - Η επόμενη μέρα

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς σύγκρουσης θεσμών βρίσκεται η κυπριακή κοινωνία η οποία παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης μεταξύ του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη και του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη. Ενδιαφέρον Συνταγματικό, Πολιτειακό και Πολιτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top