ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεφτά με το τσουβάλι κατέσχεσε το τμήμα Τελωνείων τον Οκτώβριο

Λεφτά με το τσουβάλι κατέσχεσε το τμήμα Τελωνείων τον Οκτώβριο

Συνολικά 319 υποθέσεις (Σημεία Διέλευσης, Επαρχιακά Τελωνεία Λευκωσίας, Λάρνακας, Πάφου και Λεμεσού και Αρχιτελωνείο) χειρίστηκε το Τμήμα Τελωνείων προβαίνοντας σε κατασχέσεις στα πλαίσια της Τελωνειακής και της άλλης Νομοθεσίας, που είναι επιφορτισμένο να εφαρμόζει.
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Τμήμα Τελωνείων κατέσχεσε 18.980 τεμάχια τσιγάρα, 94 κιλά και 97 γραμμάρια καπνού (για στριφτό τσιγάρο και για ναργιλέ), 10.052 τεμάχια που παραβιάζουν Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας (είδη ένδυσης, υπόδησης, τσάντες, πορτοφόλια, γυαλιά ηλίου, αρώματα κλπ) και € 4.725 (τέσσερεις χιλιάδες επτακόσια είκοσι πέντε Ευρώ), $ 15.000 (δέκα πέντε χιλιάδες Δολάρια Αμερικής) και £ 6.755 (έξι χιλιάδες επτακόσιες πενήντα πέντε Αγγλικές Στερλίνες).

Επίσης, διάφορα είδη, η εισαγωγή των οποίων στη Κύπρο απαγορεύεται όπως, φυτά, φάρμακα, φυτοφάρμακα, γαλακτοκομικά προϊόντα, νωπό κρέας, ηλεκτρονικά τσιγάρα και εξαρτήματα ηλεκτρονικού τσιγάρου κ.α. καθώς 2000 ζωντανά πτηνά, τα οποία μεταφέρθηκαν παράνομα από τις κατεχόμενες περιοχές. Τα πτηνά, παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας για τα περαιτέρω.

Όπως αναφέρεται, την υπό αναφορά περίοδο, ελέχθησαν επίσης 45 οχήματα για εντοπισμό παράνομης χρήσης αφορολόγητου χρωματισμένου πετρελαίου. Στο ντεπόζιτο καυσίμων δύο (2) από αυτά, εντοπίστηκε βιομηχανικό πετρέλαιο και κατασχέθηκαν. Κατασχέθηκαν επίσης 445 λίτρα βενζίνης και πετρελαίου.

Οι πλείστες των υποθέσεων έχουν τύχει εξώδικης διευθέτησης με την καταβολή συνολικού χρηματικού ποσού ύψους € 87.608.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις 27 Οκτωβρίου 2019, κατά τον συνήθη έλεγχο επιβατών πτήσης που αφίχθηκε στη Κύπρο από το Κίεβο της Ουκρανίας, Λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων εντόπισαν σε αποσκευή Ουκρανού υπηκόου ποσότητα 17 κιλών και 784 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης που διαπιστώθηκε ότι είναι κάνναβη και κατασχέθηκαν, ενώ ο επιβάτης συνελήφθηκε για αυτόφωρα αδικήματα.
 
Στη συνέχεια, τόσο ο συλληφθείς όσο και η κατασχεθείσα ποσότητα ναρκωτικών παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών για τα περαιτέρω.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top