Ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης για τις αποφάσεις της ΕΕ για την Τουρκία

Ικανοποιημένος ο Αναστασιάδης για τις αποφάσεις της ΕΕ για την Τουρκία

Ικανοποίηση για την απόφαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, την Δευτέρα (11/11) για συγκεκριμένες κυρώσεις για τις παραβιάσεις και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμά του στο Τουίτερ.
 

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόφαση της Ε.Ε. που έμπρακτα στηρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη νομιμότητα στη θάλασσα της Κύπρου» έγραψε στον λογαριασμό του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.
 
Την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εν λόγω απόφαση εξέφρασε γραπτώς και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημειώνοντας ότι αυτή «ενεργοποιεί προηγούμενες πολιτικές αποφάσεις και εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη των εταίρων μας προς τη χώρα μας».
 
Έχοντας υπόψη τη δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος, εκφράζουμε ικανοποίηση διότι κατέστη εφικτό να ληφθούν αποφάσεις για συγκεκριμένες κυρώσεις και έτσι γίνεται σαφέστερο το πολιτικό μήνυμα της ενωμένης Ευρώπης, πρόσθεσε ο Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Πρόκειται, συνέχισε, για μια πολύ σημαντική απόφαση που ενισχύει τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων της απέναντι στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας.
 
«Ελπίζουμε ότι αυτές οι νομικές πράξεις και τα περιοριστικά μέτρα θα συμβάλουν ούτως ώστε η τουρκική κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι δεν είναι δυνατό ούτε γίνεται ανεκτό να αυθαιρετεί, να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».
 
Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης είναι να τερματιστούν οι προκλήσεις και οι αυθαίρετες παρεμβάσεις και να επικρατήσει η νομιμότητα, κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Στην εκπομπή «Από Μέρα σε μέρα» μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέρθηκε στη παραβίαση του εναέριου χώρου καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με την κ. Ολγκίν.