ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«ΚΡΑΖΟΥΝ»… στην Ελλάδα αυτούς που ήρθαν στην Κύπρο για το σεμινάριο του VAR – «Πως είναι δυνατόν…»

«ΚΡΑΖΟΥΝ»… στην Ελλάδα αυτούς που ήρθαν στην Κύπρο για το σεμινάριο του VAR – «Πως είναι δυνατόν…»

Στην Κύπρο, δη στη Λεμεσό, αυτές τις μέρες γίνεται το σεμινάριο για το VAR.

Διαβάστε: 

Στη Λεμεσό το VAR – Τι έγινε στο σεμινάριο (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Στην Ελλάδα, δημοσιεύματα, ασχολούνται με αυτούς που ήρθαν στην Κύπρο για τα συγκεκριμένα μαθήματα του VAR.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα gavros.gr με τίτλο «VARατε βιολιτζήδες και στην Κύπρο» αναφέρει τα εξής:

«Έβαλαν VAR στην Ελλάδα, όμως κανείς δεν μας είπε ότι δεν θα έχει τη γραμμή του οφσάιντ ή τη γραμμή τέρματος! Η λειτουργία του είναι προβληματική, το παραδέχθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ότι το VAR δεν λειτουργεί σωστά.

Ο Αυγενάκης διοργάνωσε και ευρεία σύσκεψη για το VAR, στην οποία μέχρι και η FIFA έστειλε εκπρόσωπό της, όμως απουσίασε ο VAR Refereeing Project Leader, Μιχάλης Κουκουλάκης (και συντοπίτης του Υφυπουργού Αθλητισμού), επειδή είχε υποχρεώσεις ως διεθνής παρατηρητής.

Παρόλα αυτά ο Κουκουλάκης βρίσκεται στην Κύπρο, προκειμένου να γνωρίσει το VAR στους ρέφερι της Μεγαλονήσου, ειδικότερα για να γνωρίσουν οι Κύπριοι διαιτητές το VAR σε σχέση με το πρωτόκολλο εφαρμογής του από τις Ομοσπονδίες, τη φιλοσοφία που το διέπει διεθνώς καθώς και τους τρόπους εφαρμογής του, σε θεωρητικό επίπεδο.. Τη στιγμή που με το VAR στην Ελλάδα γίνεται χαμός!

Επίσης, ο Κουκουλάκης μπορεί να είναι αρχιεκπαιδευτής, όμως δεν έχει πρακτική εμπειρία ως διαιτητής με VAR, ούτε ως διαιτητής VAR! Και σα να μην έφτανε αυτό, αντί να πάρει μαζί του κάποιον διαιτητή της Λίγκας για να μεταφέρει την εμπειρία του, πήρε τον παρατηρητή της Superleague, Χρήστο Δαγκλή από τη Θεσσαλονίκη και τον φίλο του Αναστάσιο Μαστορίδη από το Ηράκλειο.

Ξεπερνάμε ότι ο Δαγκλής δεν υπήρξε ποτέ διεθνής! Όμως, πρόκειται για πρώην ρέφερι που ήταν τρία χρόνια στην Α’ Εθνική και η τελευταία φορά που σφύριξε ήταν τοι 2001, τότε που το VAR δεν υπήρχε ούτε σε σχεδιάγραμμα!

Όμως, με τον φίλο του, τον Μαστορίδη, ο Κουκουλάκης το τερμάτισε! Και ο Μαστορίδης έχει πολλά χρόνια που αποσύρθηκε από την ενεργό δράση (σ.σ. καμιά 20αριά), όμως πέρασε και δεν ακούμπησε, ακόμη και ως βοηθός διαιτητής, παρόλα αυτά είναι παρατηρητής της 2ης Κατηγορίας (Supelreague 2, Football League), όμως το VAR χρησιμοποιείται στη Superleague 1! Φυσικά και δεν υπήρξε διεθνής!

Και το σημαντικότερο; Πως είναι δυνατόν να έχει σχέση με το VAR και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε; Μάλιστα, είναι αυτός που το παρουσίασε στο Ηράκλειο, με αποτέλεσμα ο Τζώρτζογλου να γίνει έξαλλος και να μην υπάρχει εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην εκδήλωση, επειδή ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου δεν την εκπροσώπησε!

Προσοχή: Πήγαν να διδάξουν ρέφερι και βοηθούς της ελίτ κατηγορίας της Κύπρου!

Καλή επιτυχία!

Αντιγράφουμε τη χθεσινή ενημέρωση για το VAR από την σελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στο Facebook:

Την πρώτη τους επαφή με το VAR έχουν οι Κύπριοι διαιτητές και βοηθοί διαιτητές Κατηγορίας Elite.

Σήμερα και αύριο πραγματοποιείται στη Λεμεσό σεμινάριο για να γνωρίσουν οι Κύπριοι διαιτητές το VAR σε σχέση με το πρωτόκολλο εφαρμογής του από τις Ομοσπονδίες, τη φιλοσοφία που το διέπει διεθνώς καθώς και τους τρόπους εφαρμογής του, σε θεωρητικό επίπεδο.

Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κήρυξε ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται από τον Ελλαδίτη Μιχάλη Κουκουλάκη, VAR Refereeing Project Leader στην Ελλάδα καθώς και τους Ελλαδίτες εκπαιδευτές Χρίστο Δάγκλη και Αναστάσιο Μαστορίδη».

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top