ΛΕΜΕΣΟΣ: Νεκρός κατόπιν πτώσης από 12 μέτρα ο νεαρός εργάτης που έβαζε σκαλωσιές –Σοβαρές ευθύνες -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Νεκρός κατόπιν πτώσης από 12 μέτρα ο νεαρός εργάτης που έβαζε σκαλωσιές –Σοβαρές ευθύνες -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σοβαρές ευθύνες φαίνεται να υπάρχουν σε σχέση με το εργατικό δυστύχημα στον Κάψαλο της Λεμεσού, που είχε ως τραγική συνέπεια τον θάνατο 24χρονου Σύρου εργάτη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Ανδρέας Πογιατζή

Τα όσα ανέφερε στην σκηνή ο Προϊστάμενος Επιθεωρητής του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας, Κύπρος Κύπρου, είναι ενδεικτικά, καθώς έκανε λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των εργαζομένων.

«Στο σημείο που εργαζόταν δεν υπήρχαν κιγκλιδώματα με αποτέλεσμα για κάποιον λόγο να χάσει την ισορροπία του και να πέσει από ύψος 12 μέτρων και να βρει ακαριαίο το θάνατο. Αφού έστηνε σκαλωσιές έπρεπε να ληφθούν κι άλλα επιπρόσθετα μέτρα, δηλαδή ο εργαζόμενος να ήταν δεμένος με ζώνες ασφαλείας»ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Καταλήγοντας, ανέφερε: «Θέλω να απευθύνω έκκληση σε όλους του εργοδότες, σε όλους τους εργολάβους . Όταν εκτελούν εργασίες σε ύψος να φροντίζουν ώστε οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε ασφαλή δάπεδα εργασίας, τα οποία να φέρουν κιγκλιδώματα για να αποτρέπεται η πτώση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.