ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ παραπέμπει στον ΠΟΕ τους περιορισμούς από Ινδονησία στις εξαγωγές πρώτων υλών για παραγωγή χάλυβα

Η ΕΕ παραπέμπει στον ΠΟΕ τους περιορισμούς από Ινδονησία στις εξαγωγές πρώτων υλών για παραγωγή χάλυβα

H ΕΕ φέρνει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ) την υπόθεση των περιορισμών στις εξαγωγές από την Ινδονησία για τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα.

Οι διαβουλεύσεις που ζήτησε σήμερα η ΕΕ είναι το πρώτο βήμα στις διαδικασίες επίλυσης διαφορών του ΠΟΕ. Εάν δεν οδηγήσουν σε ικανοποιητική λύση, η ΕΕ μπορεί να ζητήσει από τον ΠΟΕ να συγκροτήσει μια ομάδα που θα αποφασίσει επί του θέματος.

Οι περιορισμοί αυτοί κατά την ΕΕ, αδικαιολόγητα περιορίζουν την πρόσβαση των παραγωγών της ΕΕ σε πρώτες ύλες για την παραγωγή χάλυβα, ιδίως το νικέλιο καθώς και τα απορρίμματα, ο άνθρακας και ο οπτάνθρακας, το σιδηρομετάλλευμα και το χρώμιο. Η ΕΕ αμφισβητεί επίσης τις επιδοτήσεις που ενθαρρύνουν τη χρήση τοπικού περιεχομένου από τους Iνδονήσιους παραγωγούς και τους δίνουν προτεραιότητα έναντι των εισαγόμενων εμπορευμάτων, γεγονός που αντιβαίνει στους κανόνες του ΠΟΕ.

Τα μέτρα που θέτει στο τραπέζι της διαπραγμάτευση η ΕΕ περιλαμβάνουν περιορισμούς στις εξαγωγές και απαγορεύσεις εξαγωγής πρώτων υλών για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, ιδίως του νικελίου, τις εγχώριες απαιτήσεις επεξεργασίας και τις εγχώριες υποχρεώσεις εμπορίας, καθώς και τις πολύπλοκες και ασαφείς διαδικασίες έκδοσης αδειών εξαγωγής και τις απαιτήσεις που επηρεάζουν την πρόσβαση σε πρώτες ύλες όπως το νικέλιο αλλά και ο σίδηρος, το χρώμιο, τα μεταλλικά απόβλητα και απορρίμματα, ο άνθρακας και ο οπτάνθρακας και ένα καθεστώς απαλλαγής από τους εισαγωγικούς δασμούς για την εισαγωγή μηχανών, αγαθών και άλλων υλικών για τη διαδικασία παραγωγής σε νεοσύστατους ή εκσυγχρονιστικούς εργοστασιακούς κλάδους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top