ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Καταιγιστική Μπαρτσελόνα!

Καταιγιστική Μπαρτσελόνα!

 

Φέτος οι στόχοι της είναι υψηλοί και δεν το κρύβει. Η Μπαρτσελόνα θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και στο παιχνίδι του «Palau Blaugrana» κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ έδειξε το μέταλλο από το οποίο είναι φτιαγμένη.

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο οι Καταλανοί κατάφεραν να φτάσουν στη νίκη, ανέβηκαν στο 8-2 και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη, η Μακάμπι γνώρισε δεύτερη διαδοχική ήττα, υποχώρησε στο 6-4, δείχνοντας πόσο την «πόνεσε» η απουσία του Όμρι Κάσπι.

Κι όλα αυτά με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει… πάρτι, έχοντας 25 πόντους και 14 ριμπάουντ, όντας κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια για τους νικητές.

Ο Νίκολα Μίροτιτς ήταν ορεξάτος από τα πρώτα λεπτά και η Μπαρτσελόνα πήρε προβάδισμα (7-2, 4′). Ο Σκότι Ουίλμπεκιν έκανε αισθητή την παρουσία του και η Μακάμπι μάζεψε την κατάσταση (11-10, 6′). Οι Καταλανοί κράτησαν τον έλεγχο με Αμπρίνες και Ντιλέινι (17-14, 7′). Η Μπαρτσελόνα κράτησε το προβάδισμα, χάρη στον Ντιλέινι, για το 21-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ουίλμπεκιν και ΝτιΜπαρτολομέο πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και η Μακάμπι προσπέρασε (24-30, 13′). Η Μπαρτσελόνα χτύπησε κοντά στο καλάθι, με Χίγκινς και Τόμιτς και μείωσε (34-36, 15′). Ο Χίγκινς σκόραρε και η Μπαρτσελόνα προσπέρασε (38-36, 16′). Η απάντηση της Μακάμπι ήταν άμεση με Έισι και Ντόρσεϊ (40-44, 19′). Η Μακάμπι κράτησε το προβάδισμα ως το τέλος του ημιχρόνου για το 43-46.

Χίγκινς και Ντέιβις έδωσαν λύσεις στην Μπαρτσελόνα και οι Καταλανοί κατάφεραν να προσπεράσουν στο σκορ (53-50, 24′). Ο Χίγκινς είχε βρει ρυθμό, η Μακάμπι δεν μπορούσε να ακολουθήσει και η διαφορά ανέβηκε (60-55, 26′). Ο Κούριτς βγήκε μπροστά και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (71-60, 29′). Το τρίπονοτ του ΝτόρσεΙ έγραψε τον επίλογο, με την Μακάμπι να μειώνει σε 74-66.

Η Μπαρτσελόνα είχε τον έλεγχο της κατάστασης και ανέβασε εκ νέου τη διαφορά στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου με τον Κούριτς  (81-68, 33′). Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα στα χέρια των Καταλανών, με τον Οριόλα να ανεβάζει τη διαφορά κοντά στους 20 πόντους (87-68, 35′). Η Μακάμπι δεν μπορου΄σε να ακολουθήσει τον καταλανικό ρυθμό, με τον Χάνγκα να στέλνει το προβάδισμα της ομάδας του πάνω από τους 20 πόντους (89-68, 36′). Το σκηνικό δεν άλλαξε ως το φινάλε του αγώνα, με την Μπαρτσελόνα να κλείνει ιδανικά την «διαβολοβδομάδα», παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 43-46, 74-66, 96-73.

Πηγή: Sdna.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαχητικό F-16 συνετρίβη σε εθνικό πάρκο των ΗΠΑ - Η κατάσταση υγείας του πιλότου

Μεγάλη Τετάρτη υπό την «σκιά» της Εργατικής Πρωτομαγιάς: Οι αγώνες για το 8ωρο και το πώς ξεκίνησε στην Κύπρο

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Κυπριακό: Εξελίξεις μετά το Πάσχα βλέπει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - Ανοιχτό και το ενδεχόμενο για παρέμβαση της ΕΕ

Η διασύνδεση του Κυπριακού με τα ευρωτουρκικά ήταν και παραμένει μία από τις επιδιώξεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος ξεκίνησε εδώ και μήνες ένα μαραθώνιο επαφών με ηγέτες της ΕΕ φτάνοντας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο όπου σύμφωνα με την κυβέρνηση, υλοποιήθηκε ο στόχος που έθεσε από την αρχή, δηλαδή η διασύνδεση των ευρωτουρκικών με την πρόοδο στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top