ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρωσία: H συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό

Ρωσία: H συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για αμοιβαία αποδεκτό συμβιβασμό

Η Ρωσία σχολίασε την συνάντηση στο Βερολίνο εκφράζοντας την δική της οπτική.

 

Η Ρωσία χαιρέτισε την πρόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό που επιδείχθηκε, όπως επισημαίνει, από τα μέρη στο τέλος της τριμερούς συνάντησης στο Βερολίνο, εκφράζοντας την ετοιμότητά της να συνεχίσει την ενεργό βοήθειά της στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών και την πεποίθηση πως η συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την επανένωση του νησιού.

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τη ρωσική πρεσβεία στη Λευκωσία, σημειώνεται με ικανοποίηση "η κατ` αρχήν σύμπτωση της θέσης των πλευρών επί των βασικών παραμέτρων της μελλοντικής διευθέτησης του Κυπριακού και η υποστήριξη στη δέσμευση του ΓΓ του ΟΗΕ για συνέχιση των προσπαθειών του προς αυτή την κατεύθυνση".

"Πιστεύουμε ότι η συνάντηση στο Βερολίνο ανοίγει τον δρόμο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την επανένωση του νησιού. Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την ενεργό της βοήθεια στις διεθνείς προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που υποδηλώνουν την εγκαθίδρυση δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας στην Κύπρο", επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top