ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διατήρησε παράδοση και… ελπίδες πρόκρισης η Ζενίτ!

Διατήρησε παράδοση και… ελπίδες πρόκρισης η Ζενίτ!

Η Ζενίτ παρέμεινε αήττητη για τέταρτο ματς με τη Λιόν, με το 2-0 από την κεφαλιά του Τζούμπα στο 42’ και τη «σπόντα» του Οζντόεφ στο 84’ να τη διατηρεί στο… κόλπο για τους «16» του Champions League.

Τη νίκη με 2-0 που της δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής του φετινού Champions League, στην Λισαβόνα κόντρα στην Μπενφίκα, πήρε σήμερα η Ζενίτ κερδίζοντας με 2-0 τη Λιόν στο… εναρκτήριο παιχνίδι του έβδομου ομίλου!

Η ομάδα του Σεργκέι Σέμακ είχε δοκάρι στο 0-0 με τον Αζμούν, προηγήθηκε με κεφαλιά του Τζούμπα, που έφτασε τα οκτώ γκολ σε 18 εμφανίσεις στη φάση των ομίλων, ενώ ο Οζντόεφ «σφράγισε» το τελικό 2-0, στο 84ο λεπτό του ματς, με τη βοήθεια και του Μαρσέλο.

Αντιθέτως, οι «λιονέ», που χωρίς τα τέσσερα γκολ του πόντος Ντεπάι ήταν… ακίνδυνοι, υστερούν πλέον στην ισοβαθμία με το νυν αντίπαλό τους και θα πρέπει να περιμένουν το έτερο αποτέλεσμα του γκρουπ, για να δουν τι θα χρειαστεί να κάνουν απέναντι στη Λειψία.

Το ματς:
Στο πρώτο ημίχρονο ήταν η Ζενίτ εκείνη που έδειχνε γενικώς πιο… ζωντανή και με εμπιστοσύνη στο παιχνίδι της, την ώρα που η Λιόν ξεκίνησε μεν καλά υπηρετώντας το πλάνο του προπονητή της, αλλά σταδιακά άρχισε να χάνει τον έλεγχο, ενώ πήγε στα αποδυτήρια με τρεις από τους τέσσερις αμυντικούς της «κιτρινισμένους».

Οι γηπεδούχοι… προειδοποίησαν στο 35’, όταν ο Αζμούν βγήκε στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας, βρήκε λίγο τη μπάλα με το αριστερό, εκείνη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λόπες που πρόλαβε και την ακούμπησε προτού καταλήξει κόρνερ…

Στο 42ο λεπτό, ωστόσο «χτύπησε» ο Τζούμπα, με τον Ρώσο επιθετικό να σκοράρει για τέταρτη φορά απέναντι στη γαλλική ομάδα, νικώντας τον Μαρσέλο στον αέρα και κάνοντας το 1-0 με κεφαλιά στην γωνία της εστίας του Λόπες μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντάγκλας Σάντος!

Στην επανάληψη, αντιθέτως, η Λιόν πίεσε από το ξεκίνημα και προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο και ψάχνοντας τη λύση μέσα από κάποια «στημένα».

Ωστόσο, αφενός η καλή αμυντική λειτουργία των Ρώσων, που από τα μέσα και μετά περίμεναν στο μισό γήπεδο, αφετέρου η δική της αδυναμία να παράξει φάσεις, δεν απέφεραν… ποτέ το 1-1.

Σε αντίθεση με τον Τζούμπα, ο Ντεμπελέ έχασε την δική του στιγμή να σκοράρει με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, με την κεφαλιά του να περνάει άουτ και να παραμένει «άσφαιρος», μετά από τέσσερις εμφανίσεις φέτος στη διοργάνωση!

Μάλιστα, έξι λεπτά πριν τη λήξη, η Ζενίτ έφτασε και σε δεύτερο τέρμα, όταν ο Οζντόεφ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με το αριστερό, η μπάλα βρήκε στον Μαρσέλο, άλλαξε πορεία και… αναπαύθηκε στα δίχτυα του Λόπες, για αυτό που έμελλε να είναι το τελικό 2-0.

Συνοπτικά τα σημερινά αποτελέσματα:
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης-Λιόν 2-0
(42’ Τζούμπα, 84’ Οζντόεφ)

Λειψία-Μπενφίκα 22:00

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Λειψία (6-4) 9
2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (7-6) 7
3. Λιόν (7-6) 7
4. Μπενφίκα (5-9) 3

Η επόμενη (6η) αγωνιστική (10/12):
Λιόν-Λειψία (22:00)
Μπενφίκα-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (22:00)

Πηγή: Sport-fm.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top