ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιδράσεις και θυμός στα κατεχόμενα από την κατάρρευση υπό ανέγερση σχολείου

Αντιδράσεις και θυμός στα κατεχόμενα από την κατάρρευση υπό ανέγερση σχολείου

Καλά στην υγεία τους είναι οι πέντε εργάτες που τραυματίστηκαν κατά την κατάρρευση υπό ανέγερση σχολείου σε περιοχή της Κερύνειας, κατά την διάρκεια της έκχυσης τσιμέντου.
 

Το περιστατικό συνέβη προχθές και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και σχόλια θυμού στον Τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το «υπουργείο παιδείας» ανακοίνωσε ότι υπεύθυνο για την ανέγερση του κτιρίου είναι το «τμήμα δημοσίων έργων» και δεν φέρει το ίδιο ευθύνη ούτε για τις προϋποθέσεις για την προκήρυξη του διαγωνισμού κατασκευής ούτε για την πορεία του έργου.
 
Οι πέντε εργάτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο «κρατικό» νοσοκομείο Κερύνειας και η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, τα τραύματα δεν είναι σοβαρά.
 
Ο πρόεδρος του συνδέσμου εργολάβων, Τζαφέρ Γκιουρτζαφέρ σε γραπτή του δήλωση ανέφερε ότι οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν και την έρευνα για τα αίτια να αναλάβει το επιμελητήριο των μηχανικών.
 
Η κίνηση «Ανεξάρτητος δρόμος» ζήτησε εφαρμογή μέτρων για την ασφάλεια και την εργασιακή υγεία, επιρρίπτοντας ευθύνες για το συγκεκριμένο ατύχημα στην «κυβέρνηση» που δεν προχώρησε σε ελέγχους στην ανεγειρόμενη οικοδομή και τις συνθήκες κατασκευής.
 
Ο διευθυντής της κατασκευάστριας εταιρείας Cysings Const LTD, Ντερβίς Τάντογαν ανέφερε στην Γενί Ντουζέν ότι προσπαθούσαν να ολοκληρώσουν το σχολείο μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει.
 
Ο Αζίζ Γκεϊλάμ, τ/κ επιχειρηματίας και διευθυντής μιας τ/κ κατασκευαστικής εταιρείας μίλησε στην Γενί Ντουζέν για έλλειψη μέτρων προστασίας των εργατών. «Σκέφτονται μόνο το χρήμα. Όλοι βλέπουν τώρα πως γίνονται οι δουλειές σε αυτή τη χώρα».
 
Ερευνα για το περιστατικό ζήτησαν το ΡΤΚ και το ΚΚΔ, λέγοντας πως δεν πρέπει να παραβλεφθεί το γεγονός αλλά και να ολοκληρωθεί η ανέγερση του σχολείου.
 
Να σημειωθεί ότι η περιοχή της Κερύνειας λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού κατοίκων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υπερπληθώρας τάξεων και ελλείψεων σε σχολικές εγκαταστάσεις. Φέτος μια τάξη «δημόσιου» σχολείου φιλοξενείται σε εγκαταστάσεις ιδιωτικού σχολείου τα απογεύματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top