ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΑΡΤΑ: Ενοχλημένη με Αστυνομία η Ομόνοια – Αχρείαστη λέει ο ΑΠΟΕΛ / Μιλάει για αύξηση στα εισιτήρια ο Υπουργός

ΚΑΡΤΑ: Ενοχλημένη με Αστυνομία η Ομόνοια – Αχρείαστη λέει ο ΑΠΟΕΛ / Μιλάει για αύξηση στα εισιτήρια ο Υπουργός

Στο επίκεντρο για ακόμη μια φορά βρέθηκε η κάρτα φιλάθλου μετά τα όσα έγιναν στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ και τις συλλήψεις οπαδών.

Στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα», η επίσημη Ομόνοια εξέφρασε την έντονη ενόχληση της για τις ενέργειες της Αστυνομίας και ζήτησε να μάθει ποιος έκανε την αναγνώριση των προσώπων που συνελήφθησαν ενώ από την άλλη ο Νεκτάριος Πετεβίνος χαρακτήρισε αχρείαστη την κάρτα φιλάθλου.

Μετά και τα παράπονα θέση πήρε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης τονίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το μέτρο της ταυτοποίησης μέσα του μητρώου του ΚΟΑ ενώ δεν πήρε θέση για τον τρόπο που ενήργησε η Αστυνομία.

Όσα ειπώθηκαν:

Στις δηλώσεις του στο ΡΙΚ ο Νεκτάριος Πετεβίνος χαρακτήρισε ως αχρείαστη την κάρτα φιλάθλου με τον τρόπο που έχει εφαρμοστεί ενώ αναφέρθηκε και στις τροποποιήσεις στο νόμο που δεν έγιναν ποτέ.

Αναλυτικά όσα είπε: «Η κάρτα φιλάθλου είναι απλά μια ταυτότητα, είναι εντελώς αχρείαστη. Από την στιγμή που χρειάζεται μια μέθοδο ταυτοποίησης όπως εμείς την είχαμε εφαρμόσει από το 2017, τότε εύκολα θα μπορούσαμε να βγάλουμε από την εξίσωση οποιοδήποτε τρίτο και να εξαφανίσουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου. Εμείς λέμε να διορθώσουμε όλα τα προβλήματα. Υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Να αναφέρω τρία σημεία, πρώτο σε κανένα πέταλο στην Κύπρο δεν υπάρχει ταξιθεσία, δεύτερο να μας πει ο Υπουργός που βρήκε τους αριθμούς που μας ανάφερε εμείς δεν τους έχουμε και τρίτο αυτή την στιγμή υπάρχει θέμα ότι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες συνελήφθησαν κατά λάθος, το βλέπω στις ειδήσεις, αν ισχύει τότε αποτελεί φιάσκο σε σχέση με τις ταυτοποιήσεις»

Έντονα ενοχλημένη παρουσιάζεται η επίσημη Ομόνοια για την στάση της Αστυνομίας απέναντι στους οπαδούς της ομάδας, όπως δήλωσε στο ΡΙΚ ο εκπρόσωπος τύπου της ομάδας, Ανδρέας Δημητρίου. Ρώτησε μάλιστα χαρακτηριστικά με ποιου την υπόδειξη έγιναν οι αναγνωρίσεις.

Αναλυτικά τι είπε:
«Είμαστε έντονα ενοχλημένοι με την στάση της αστυνομίας. Αυτή η στάση είναι αδιανόητη, μεγαλοποιεί τα δεδομένα, σαν να είναι καταδίωξη εγκληματιών. Είναι καταδικαστέα ακόμα κα τα χάρτινα ποτήρια, δεν έχουν θέση στα γήπεδα αυτές οι ενέργειες. Όμως, αυτό που έγινε, η διαπόμπευση των φιλάθλων μας είναι απαράδεκτη. Ήταν ενέργειες που δεν έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα κανενός. Διαπομπεύθηκαν φίλαθλοι χωρίς λόγο. Με υπόδειξη ποιου έγιναν οι αναγνωρίσεις; Πρέπει να μάθουμε»

Μετά και τα παράπονα θέση πήρε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας τάξης, Γιώργος Σαββίδης, ο οποίος τόνισε πως δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν ταυτοποιηθεί οπαδοί ενώ δεν πήρε θέση για τον τρόπο που ενήργησε η αστυνομία με τους οπαδούς της Ομόνοιας επισημαίνοντας πως διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναλυτικά τι είπε στο ΡΙΚ:

«Έχω ακούσει τα παράπονα. Κάποτε πρέπει να εφαρμοστεί το μέτρο. Έχουν ταυτοποιηθεί κι άλλοι φίλαθλοι, δεν είναι η πρώτη φορά. Έγινε και στο παρελθόν για παράνομες δραστηριότητες. Σίγουρα πρέπει να αντιλαμβάνεστε πως δεν είμαι σε θέση να παρακολουθώ τις ανακρίσεις και τις ενέργειες της αστυνομίας. Είχα ρωτήσει για το πώς προχωρά η αστυνομία. Δεν έχω κάνει κάποια δήλωση, σήμερα λέω πως δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να πω αν έγινε σωστά ή λανθασμένα η ταυτοποίηση. Το σύστημα της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι ότι διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε στο στάδιο της διερεύνησης. Όλη θα κριθούν την κατάλληλη στιγμή.

Το Καλοκαίρι όπως υποσχέθηκα, έκανα δύο συσκέψεις για να συζητήσουμε για την πλήρη εφαρμογή του νόμου. Με τις ενέργειες που έγιναν, αντικαταστάθηκαν οι κάμερες σε “Τάσος Μάρκου” και Μακάρειο. Η πληροφόρηση που έχω, είναι πως τα δύο στάδια που είχαν φτωχό κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, και αυτά αντικαταστάθηκαν. Βλέπει και τον αριθμό της καρέκλας στην απέναντι κερκίδα. Δεν είναι πως δεν υπάρχει καλό σύστημα. Υπάρχουν θέματα της νομοθεσίας που δεν εφαρμόζεται και πρέπει να προσπαθήσουμε να εφαρμοστεί.

Στοιχεία που πήρα σήμερα δείχνουν πως τον πρώτο γύρο πέρσι είχαμε 150.650 εισιτήρια, και φέτος 209.618 εισιτήρια. Ο αριθμός των κατόχων καρτών φιλάθλου έχει ανέβει επίσης, και είναι στις 97.375. Πρέπει τα σωματεία να πείσουν τους φιλάθλους, πως αξίζει να στηρίξουμε την ομάδα από τα γήπεδα και όχι από τις καφετέριες. Δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από το μέτρο»

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top